in

E-sport-update: Prijzenpot The International 2018 breekt record


The International 2018 grootste e-sportprijzenpot ooit

The International 2017 was tot gisteren het e-sporttoernooi met de grootste prijzenpot ooit. Dat toernooi is van de eerste plek gestoten door de editie van dit jaar. De prijzenpot staat nu op net geen 25 miljoen dollar. De kans is groot dat dit bedrag nog wordt gehaald, want tot 27 augustus kan nog worden bijdragen aan het prijzengeld.

Vorig jaar stond de prijzenpot op $24.787.916, maar dat is nu dus ingehaald. Overigens bestaat de gehele top vijf van grootste prijzenpotten uit edities van The International, met elk opeenvolgend jaar een grotere. De editie van 2016 had $20.770.640, die van 2015 $18.429.613 en tot slot had 2014 $10.931.103.

The International 2018 duurt nog tot en met 25 augustus. De winnaar van het toernooi mag 44% van de totale prijzenpot mee naar huis nemen. Op dit moment is dat ruim tien miljoen dollar. De verliezen van de finale mag 16% bijschrijven, wat nu bijna vier miljoen dollar is.

e-sport udate

League of Legends-team laat zoon eigenaar meedoen

In China is een relletje ontstaan omdat Invictus Gaming een hele aparte wissel heeft doorgevoerd. In de wedstrijd tegen Vici Gaming, een team dat stijf onderaan staat in China, deed de zoon van de eigenaar een potje mee. Met zijn dertig jaar is hij de oudste League of Legends-pro ooit in China, en met een vermogen van enkele miljarden waarschijnlijk ook de rijkste.

Wang ‘WXY’ Sicong, zoals de miljardair heet, is de zoon van de rijkste man in China. Behalve veel geld bezit hij ook aardige League of Legends-skills, want hij speelt in de een-na-hoogste divisie. In de ene professionele game die hij speelde wist hij te winnen. Direct hierna kondigde hij zijn pensioen aan. Een perfecte winrate dus.

De LPL, de Chinese League of Legends-competitie, kent franchising. Met dit systeem kopen teams een plek in de competitie en bestaat er geen degradatie. Hierdoor is er de kans dat teams erg slecht presteren, omdat ze toch niet kunnen degraderen. Behalve de LPL heeft de Overwatch League dit bijvoorbeeld ook.

Evil Geniuses is de beste in Call of Duty

Afgelopen weekend vond het Call of Duty World Championship plaats in Columbus, Amerika. In total deden 32 teams mee, maar Evil Geniuses was de beste van allemaal. In de finale wisten de kwaadaardige geniën af te rekenen met Team Kaliber, een team dat zij eerder in het toernooi ook al eens versloegen.

Dankzij de winst mag Evil Geniuses $600.000 mee naar huis nemen. Team Kaliber moet het doen met $200.000, terwijl nummer drie FaZe Clan genoegen moet nemen met honderdduizend dollar. OpTic Gaming, dat vorig jaar het toernooi won, strandde deze editie in de groepsfase.

Max Verstappen ziet nuttige rol voor e-sport

Max Verstappen is positief over e-sport. De Nederlandse topracer van team Red Bull Racing heeft in een interview met WTF1 laten weten dat hij nut ziet in virtueel racen. Verstappen vertelt onder andere dat hij denkt dat e-sporters teams kunnen helpen met simulaties. Op die manier hoeft Verstappen niet elke keer naar de fabriek te reizen om de simulaties zelf te doen.

Als voorbeeld noemt Verstappen McClaren, een ander team in de Formule 1. Dat heeft al flinke stappen gezet om e-sport in zijn organisatie te integreren. Dat team laat Rudy van Buren, winnaar van de Worlds Fastest Gamer-competite, alle simulaties doen. Volgens de racer van Red Bull zorgt dat voor minder druk bij de racers van de echte Formule 1.

Max Verstappen

Zuid-Korea gaat nog meer e-sportstadions bouwen

Zuid-Korea is ongetwijfeld het meest e-sportgekke land van de wereld. Dat heeft het vorige week nogmaals bevestigd door aan te kondigen dat de regering nog meer e-sportstadions gaat bouwen. Voor 2020 moeten er drie nieuwe stadions staan waar games op het hoogste niveau worden gespeeld.

Behalve de stadions komt er ook een trainingscentrum voor e-sportscheidsrechters en worden de bestaande stadions flink geüpgraded. Elk stadion moet bijvoorbeeld ruimte hebben voor een productiestudio waar live-uitzendingen gemaakt kunnen worden. Hoeveel geld wordt uitgetrokken voor dit project is nog niet bekend.

Zuid-Korea heeft in het verleden al flink geïnvesteerd in e-sport. In de afgelopen jaren is bijvoorbeeld 300 miljoen dollar geïnvesteerd om faciliteiten op het hoogste niveau te hebben. Dat heeft er onder andere voor gezorgd dat Zuid-Koreaanse spelers domineren in League of Legends, Overwatch en StarCraft 2.

Op de agenda

Dota 2 The International

Aankomende zaterdag is de finale van The International 2018. Zoals je eerder kon lezen is de prijzenpot gi-gan-tisch. Maar voor die finale plaatsvindt kan je deze week nog flink genieten van de knock-out-rondes. Voor de finale zijn nog veertien best-of-three-wedstrijden, dus er is nog genoeg te genieten. Hier kan je live alle actie aanschouwen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

CD Projekt Red stelt Pools bedrijf aan als ontwikkelaar mobiele game

Geen nieuwe Assassin’s Creed-game in 2019 volgens Ubisoft