in

E3 gaat dit jaar waarschijnlijk alleen digitaal door


Het jaarlijkse evenement in Los Angeles waar uitgevers hun nieuwe games tonen, ging vorig jaar niet door vanwege het coronavirus. Volgens VGC heeft de organisatie achter de beurs, Entertainment Software Association (ESA), dit jaar een voorstel de deur uit gedaan waarin staat dat het evenement dit jaar alleen digitaal wordt gehouden. ESA moet dit voorstel de deur uit doen, omdat diverse grotere bedrijven en game-uitgevers het concept eerst goed moeten keuren voordat het door kan gaan. 

In het voorstel wordt gepraat over een online evenement van drie dagen – 15 tot en met 17 juni – waarin allerlei livestreams en demo’s beschikbaar zijn. Uitgevers kunnen sessies van maximaal twee uur boeken om een presentatie te houden. Verder is er een awardshow en een previewavond op 14 juni. Demo’s zouden door kijkers gespeeld kunnen worden via digitale distributieservices als Steam en PSN. De pers zou voordat E3 begint al diverse demo’s kunnen spelen.

VGC kreeg daarnaast van Geoff Keighley te horen dat hij niet als het gezicht van E3 naar buiten zal treden, maar in plaats daarvan Summer Game Fest wederom organiseert. Toen afgelopen zomer E3 niet doorging, hielden diverse uitgevers hun eigen online presentaties en aankondigingen, verspreid over heel de zomer. Keighley, die voorheen live shows tijdens E3 presenteerde, probeerde al deze aankondigingen in een overkoepelende ‘Summer Game Fest’ aan de man te brengen.

Hoewel bovenstaand concept voor E3 nog niet officieel doorgaat, liet ESA aan VGC weten dat het binnenkort officieel zijn plannen voor E3 onthult.

E3 2017

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuw Halo-project in de maak bij 343 Industries

Forza Horizon 4 vanaf 9 maart op Steam verkrijgbaar