in , ,

EA kondigt 3 nieuwe Star Wars games van Respawn aan!

Het zat er natuurlijk aan te komen na het succes van Star Wars Jedi: Fallen Order, maar naast een sequel op de titel uit 2019 blijkt EA ook bezig te zijn met een aantal andere games die zich afspelen in het Star Wars universum!

Jazeker dat lees je goed. Naast een sequel van Fallen Order is EA, en specifiek gezien Respawn Entertainment, bezig met meerdere Star Wars titels. Dat heeft EA in een blogpost op de website van het bedrijf laten weten. 

Het zou hier gaan om 3 games. Naast een nieuwe Star Wars Jedi game lijken we ook uit te mogen kijken naar een First-Person Shooter en Strategy game vanuit de studio. Respawn staat bekend om de geprezen Titanfall games, het eerder genoemde Jedi: Fallen Order en natuurlijk het immens populaire Apex Legends.

Review: Star Wars Jedi: Fallen Order - Vindt zijn plekje in het universum

Voor de FPS game staat Peter Hirschmann aan het hoofd. Hij heeft al aan een aantal Star Wars games gewerkt, zoals onder andere de LEGO en Force Unleashed games. Het lijkt er daarentegen niet op dat deze game een nieuwe Battlefront is, aangezien de productie daarvan tot nu toe door DICE is gegaan. Respawn produceert ook de Strategy game, maar de daadwerkelijke ontwikkeling gaat worden gedaan door de nieuw gevormde studio Bit Reactor.

Meerdere makers XCOM en Civilization starten nieuwe studio: Bit Reactor - Hardware Info

En natuurlijk komt er dus een nieuwe game in de Star Wars Jedi-reeks. De manier waarop deze aankondiging is verwoord is wel interessant, aangezien het niet expliciet over een sequel lijkt te gaan. Er word alleen gesproken over de “Next Game in the Star Wars: Jedi Franchise” wat speculatie weer aanwakkert dat de Jedi reeks niet alleen de avonturen van Cal Kestis zou volgen maar ook die van andere personages. 

Review: Star Wars Jedi: Fallen Order - Vindt zijn plekje in het universum

Vooralsnog is dit daarentegen het enige dat we weten over deze titels. Het is goed om te zien dat er nog meer Star Wars games in het verschiet liggen, naast de Ubisoft titel en het onlangs onthulde Star Wars Eclipse. The Force might just be with us all.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Een nieuwe single player FPS in het Star Wars universum zou ik wel tof vinden, maar voorlopig ben ik al blij met een nieuwe Fallen Order. Ik zou blindelings van een vervolg uit zijn gegaan, maar een ander karakter zou ook best kunnen werken. Dat je dan Cal Kestis als NPC tegenkomt, ofzo.

Lync
Lync
1 jaar geleden

Ooit hoop ik nog eens op een the force unleashed II vervolg.

Lync
Lync
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dunke

Ben bang van ook helaas. Ze kunnen alles remaken en remasteren. Maar oude gecancelde projecten oppakken is helaas iets wat ikzelf nog niet heb gezien in de game industrie.

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lync

Gaat niet gebeuren. Na deze drie games is EA klaar met Star Wars, ze willen dan geen franchise games meer maken. En ik zie lucasfilm games niet met de rechten van EA star wars made games er van door gaan.

Welke game-ervaring was het moeilijkst?

Wat spelen we dit weekend? 29 en 30 januari