in

EA koopt Glu Mobile voor 2,1 miljard dollar


Dat maakt EA bekend via een persbericht. Zoals de naam van het bedrijf al verklapt, gaat het om een ontwikkelaar die zich specialiseert in spelletjes voor op de telefoon. Glu Mobile staat bekend om het uitgeven en ontwikkelen van 3D freemium games voor mobiele apparaten en beschouwt zichzelf als leider van de markt. 

Glu Mobile maakte games als Kim Kardashian: Hollywoord, Diner Dash Covet Fashion en Disney Sorcerer’s Arena. Het succes van hiervan heeft de aandacht van EA duidelijk getrokken.

“De aankoop van Glu combineert geweldige teams en producten om zo een leider te creëren in mobiele games met veel kennis over de verschillende, snelgroeiende genres.”, schrijft Andrew Wilson, CEO van EA.  

Uit het persbericht blijkt dat EA en Glu Mobile samen over meer dan vijftien verschillende top live services beschikken, waarmee de afgelopen twaalf maanden goed geld is verdiend.

Ondanks het bij Glu Mobile aan naamsbekendheid schort, behoort EA’s acquisitie van het bedrijf wel tot één van de grootste aankopen in de geschiedenis van de game-industrie. Uiteraard betaalde Microsoft een stuk meer voor ZeniMax (7,5 miljard), maar het bedrag dat EA voor voor Glu Mobile neertelt is bijvoorbeeld hoger dan de prijs die Facebook betaalde voor Oculus VR in 2014. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe gameplaybeelden van Black Myth: Wukong gedeeld

Crash Bandicoot 4 aangekondigd voor Switch, PS5, Xbox Series en pc