in

EA laat spelers in Fifa 21-lootboxes kijken voordat men ze aanschaft


Dit is hoogstwaarschijnlijk gedaan vanwege aanhoudende kritiek van instanties en overheden op lootboxes – omdat men van te voren niet kan zien wat er in een lootbox zit en er met echt geld betaald wordt, is dit volgend velen een vorm van gokken. 

Wanneer men nu een Fifa Ultimate Team-pakket wil aanschaffen, is er een knop om alvast de inhoud van dit pakket in te zien. Dan kan er gekozen worden om het pakket aan te schaffen.

Men kan er ook voor kiezen om het pakket niet aan te schaffen, maar er wordt vervolgens wel een timer gestart. Pas als die timer is afgelopen, kan er een nieuw pakket ingekeken worden. Op deze manier wil EA tegengaan dat spelers de ene na de andere lootbox blijft inzien, op zoek naar de beste inhoud.

Op dit moment is de previewoptie overigens alleen nog maar beschikbaar in het Fesitval of Futball. Meer informatie is op de website van EA te lezen.

In Nederland bepaalde een rechter dat Fifa Points en Ultimate Team-pakketten een vorm van gokken beslaan, maar EA ging in hoger beroep. In België wordt het ook gezien als gokken en is het dus verboden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WTF Update: Nintendo wint E3

Tweede seizoen The Witcher te zien in nieuwe teaser