in

EA zou Dragon Age 4 omgooien om het puur op singleplayer te richten


Dat meldt Jason Schreier van Bloomberg. Het was eerst de bedoeling dat de nieuwe Dragon Age-game sterk leunde op een online multiplayerervaring, zo melden anonieme bronnen aan de journalist. De afgelopen maanden zou EA echter hebben besloten het roer om te gooien “na een recente multiplayerflop”. Waarschijnlijk wordt daarmee Anthem bedoeld.

Veel EA-games van de afgelopen jaren bevatten een online component om extra geld te verdienen aan spelers. Dit games-as-a-service-concept zorgt er voor dat de stijgende kosten voor de ontwikkeling van spellen sneller terugverdiend kan worden. Het lijkt er dus op dat de nieuwe Dragon Age-game dat soort elementen achter zich laat en zich puur op een singleplayerervaring richt.

Volgens Schreier was de nieuwe Dragon Age sinds 2015 in ontwikkeling, maar gooiden EA en Bioware in 2017 het roer om zodat het spel meer zou leunen op games-as-a-service. In 2018 werd de game officieel aangekondigd, maar vooralsnog zijn er nauwelijks details over het spel uitgekomen. Gedurende de ontwikkeling zouden meerdere Bioware-werknemers hebben verzocht de focus terug te leggen op de singleplayer.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sloclap kondigt actiegame Sifu aan

EA heeft mogelijk een nieuwe game genaamd Gaia geannuleerd