in

EA onthult top honderd speler-ratings van Fifa 20


Elk jaar worden de beste spelers van het aankomende Fifa-spel een aantal weken voor de lancering van de game onthuld. De top honderd lijst werd vorige week al bekendgemaakt, maar nu zijn ook alle statistieken van de spelers te zien.

In de top tien zien we een aantal opvallende veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Wat bijvoorbeeld opvalt is dat de aanvoerder (Virgil van Dijk) van het Nederlands Elftal de enige verdediger is in de top tien. Dit betekent dat Sergio Ramos zijn titel als beste verdediger is verloren aan de boomlange Nederlander. Van Dijk had in Fifa 19 een rating van 85 en maakt dus een grote sprong dit jaar. Dat is geen verrassing aangezien Virgil niet alleen tot beste speler van de Premier League werd bekroond, maar ook van Europa.

Wat verder opvalt is dat Lionel Messi dit jaar beter is dan Cristiano Ronaldo. Messi voert de lijst aan met een gemiddelde rating van 94, gevolgd door Ronaldo met een rating van 93. Het Messi-Ronaldo-debat is al jaren bezig en levert elk jaar discussies op. Het is alweer even geleden dat Messi beter werd geacht door EA dan Ronaldo, hier vind je een vergelijking tussen de twee grootmachten. Een andere discussie die volop leeft, is die van de beste keeper ter wereld. Volgens EA verdient Jan Oblak deze titel, terwijl Alisson Becker volgens vele de beste keeper van de wereld is.

Virgil van Dijk is niet de enige Nederlander die de top honderd heeft gehaald, ook Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt behoren volgens Fifa tot de honderd beste voetballers van de wereld. Zowel de Jong als De Ligt hebben een rating ontvangen van 85. De Jong werd dit jaar verkozen tot beste middenvelder van Europa en De Ligt ontving vorig jaar de Golden Boy Award. Volkomen terecht dat de twee oud Ajacieden in deze lijst zijn opgenomen. De Nederlands-Marrokaanse voetballer Ziyech staat overigens ook in de felbegeerde Fifa-lijst.

Op het kaartje van Mathijs de Ligt zien we het nieuwe logo van zijn club Piemonte Calcio, wat eigenlijk Juventus is. Vooralsnog is er geen nieuws over de rating van de Nederlandse grootmeester Johan Cruyff. We moeten dus nog even wachten voordat we weten of de petitie van Koen Weijland zijn vruchten heeft afgeworpen.

De demo van Fifa 20 lanceert volgens verschillende bronnen vandaag Dit is echter nog niet bevestigd door EA. Houd er vooral rekening mee dat de demo van het spel binnen enkele uren kán verschijnen. Concurrent Konami brengt vandaag tegenhanger eFootball PES2020 op de markt. Het uitbrengen van de Fifa 20-demo op dezelfde dag als PES2020 klinkt aannemelijk, aangezien de twee uitgevers alles uit de kast trekken om elkaar in de weg te zitten.

Wil je zo snel mogelijk aan de slag met de demo van Fifa 20, houd ons dan in de gaten!

Fifa 20 verschijnt op 27 september voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Mensen die Fifa 20 reserveren, kunnen al eerder aan de slag met Ultimate Team en kunnen drie dagen voor de release al de Ultimate- en Champions-edities van de game spelen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Borderlands 3 review – Absurd satirische lootshooter

Gears 5 Review – Gear up for greatness