in

EA: ‘We willen Codemasters niet in de zoveelste EA-studio veranderen’


Dat meldt Andrew Wilson, de CEO van Electronic Arts, in een recent interview met MCV waarin EA’s overname van Codemasters wordt besproken. “Net als bij Respawn hebben we Codemasters niet overgenomen om het in de zoveelste Electronic Arts-studio te veranderen; we willen kansen leveren.” Respawn Entertainment werd in 2017 overgenomen door EA.

Wilson vervolgt: “We willen Codemasters de sleutels van het keukenkastje aanreiken – vergelijkbaar met Respawn – zodat ze uit het kastje kunnen pakken wat ze nodig hebben. Maar ze kunnen gewoon blijven wie ze zijn, want dat is wat ze in eerste instantie zo speciaal maakte.”

Codemasters blonk de afgelopen decennia vooral uit in het leveren van racefranchises, waaronder Dirt, F1 en Grid. Dat beaamt ook Wilson: “We zijn al een hele lange tijd grote fans van Codemasters en de games die ze maken. Ze zijn de leiders op het gebied van racegames in onze industrie.”

Eind vorig jaar werd aangekondigd dat EA van plan was Codemasters te kopen. In februari dit jaar werd de deal, waar 1,2 miljard dollar mee gemoeid gaat, gesloten. In april kondigden de bedrijven F1 2021 aan, dat op 16 juli uitkomt op consoles en pc.

F1 2021

Leuke post? Drop een hartje

Score: 1/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mass Effect Legendary Edition-patch lost diverse bugs op

Verhalende trailer van Guilty Gear Strive uitgebracht