in

EA ziet Fifa Ultimate Team niet als een vorm van gokken


Wilson kreeg tijdens de conference call van het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2018 van het bedrijf een vraag over het feit dat instellingen in Nederland en België lootboxes als gokken zien. Fifa 18 wordt niet direct door deze instellingen genoemd. De mogelijkheid om de inhoud van lootboxes door te kunnen verkopen, wat ook bij de Fifa-games gebeurd, wordt door de instellingen echter wel als gokken beschouwd.

Wilson liet weten dat Electronic Arts wereldwijd zoveel mogelijk met bedrijven en de instellingen die dit controleren samenwerkt. Volgens hem is “geëvalueerd en vastgesteld dat modi zoals Fifa Ultimate Team niet onder gokken vallen”. Daarbij meldt hij dat EA zelf lootboxes ook niet als gokken ziet.

Wilson zegt dat EA er zo tegenaan kijkt, omdat er altijd een specifiek aantal items in een Ultimate Team-pakje zit. Daarnaast keurt EA het doorverkopen van deze items voor echt geld niet goed. Het bedrijf probeert constant manieren om de items door te verkopen voor echt geld tegen te gaan. “We blijven aan onze spelers denken om features op een transparante, leuke, eerlijke en gebalanceerde manier te brengen.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nog een lading nieuwe screenshots van Red Dead Redemption 2

GTA-online-spelers krijgen met UPDATES gratis geld van Rockstar