in

Een verhaaltje over een brugger en Minecraft


Geachte Insidegamers members. Met gepaste trots en genoegen zal ik u een verhaal vertellen. Een verhaal hoe een naïeve brugger zich in de wereld der gaming is gestort.

Een illegaal avontuur
Net zoals vele bruggers heb ik een mobiel ontvangen van mijn geliefde ouders. Een zeer interessante, maar ook een spannende wereld ging open. Als brugger was het zeer indrukwekkend dat je nu kan ‘gamen’ op je mobiel. Een van mijn eerste spellen heb ik via de bluetooth signalen ontvangen. Een zeer spannende tijd omdat dit een illegale actie was en misschien ontdekt de handhavende macht het wel! Dit spelletje was een indiegame genaamd Minecraft Pocket Edition.

Blokken breken en plaatsen
Dit spel was nog in een zeer simpele staat en nog niet zover ontwikkeld hoe wij het nu kennen. De wereld was maar een aantal honderden blokken breed en de wereld was nog niet zo interessant zoals in deze huidige tijd. Gelukkig maakte dit voor deze jongen niet uit en hij ging enig fanatiek aan de slag. Blokken werden geplaatst en met enig falen en slagen ging hij het spelletje doorhebben. Ovens en stone-cutters werden gemaakt, monsters werden bestreden en huizen werden gecreëerd. Als kroon van dit spektakel heb ik een heus kasteel gemaakt met wel vier verschillende torens.

Een avontuur op een computer
Een nieuw avontuur ging beginnen omdat deze tweedeklasser met zijn eigen zakcenten het spel Minecraft heeft gekocht op de computer. Een nieuwe wereld werd gecreëerd en een nieuw avontuur was begonnen. Beland in een groot moeras voelde ik me als een geboren Nederlander thuis. Steigers en polders op de kleine oevers zorgde voor een grotere speelruimte voor nieuwe creaties en bouwwonderen. Ook mijn eerste betreding in de helse nether was zeer benauwend.

Mijn laatste blokken?
Al ruim 7 jaar vermaak ik mij met dit blokkerig spel. Met enig ervaring en vermaak ben ik verder en creatiever in dit spel geworden. U zal vast denken, nou deze jongeman zal wel langzaam klaar zijn met dit spel. Helaas moet ik u dan teleurstellen dat dit niet het geval is. Ik ben niet alleen opgegroeid met dit spel, maar ook het spel is gegroeid en samen met mij volwassener geworden. Ook een groot en interessant concept heb ik nog niet besproken met u. Een concept genaamd multiplayer…
Dit zal ik behandelen in een geheel nieuw artikel want dit is ook een verhaal apart.

Een slotwoord
Ik hoop dat ik u vermaakt met dit verhaal. Misschien niks zeggend voor u, maar grotendeels is dit ook voor mij gericht. Een verhaal hoe ik een gamer ben geworden.
Zoals u merkt is dit niet het complete verhaal, maar verschillende fietstochten zullen me genoeg inspiratie bieden voor meer artikelen op dit platform
Ik groet u met een vriendelijke groet!
Jojoost

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Crash Bandicoot: On the Run goed voor ‘100+ uur aan gameplay’

Sony verwacht dat er te weinig PS5-consoles zijn op lancering