in

De eerste gameplay van Horizon Forbidden West


Dat deden de uitgever en ontwikkelaar in een State of Play-uitzending. Er werd ongeveer veertien minuten aan gameplay getoond van de PlayStation 5-versie van de game. Forbidden West werd vorig jaar aangekondigd middels een trailer, maar het is voor het eerst dat er uitgebreide gameplay van het spel te zien is.

In de beelden is te zien hoe hoofdpersonage Aloy een vriend – Erend – probeert te redden van een vijandelijke stam. De vijanden rijden op robots – waaronder een soort mammoet – maar Aloy zelf kan ook robots hacken om er op te rijden. Verder heeft ze ook een grijphaak om zich snel door de spelwereld te verplaatsen en een soort paraglider om door de lucht te zweven. Ook kan ze omgevingen scannen om snelle klimroutes te vinden en in het water duiken en zo een onderwaterwereld verkennen.

Horizon Forbidden West speelt zich net als het eerste deel, Horizon Zero Dawn, vele jaren in de toekomst af. De mensheid leeft in stammen en grote gebouwen zijn langzaam maar zeker overgenomen door de natuur. De spelwereld wordt bevolkt door dierachtige robots. In dit vervolg trekt Aloy naar de westkust van de Verenigde Staten – specifiek San Francisco – om een manier te vinden een roodachtig goedje dat langzaam de wereld overneemt tegen te houden.

Horizon Forbidden West wordt net als het eerste deel ontwikkeld door de Amsterdamse studio Guerrilla Games, ook bekend van de Killzone-franchise. Het spel komt naar PlayStation 5 en PlayStation 4, maar een releasedatum is vooralsnog niet bekend. Toen de game vorig jaar werd aangekondigd, werd 2021 als releasejaar vermeld. Op PlayStation Blog laat Guerrilla weten dat de ontwikkeling op schema verloopt en dat een update binnenkort volgt.

Onder de gameplaybeelden zijn ook vier nieuwe screenshots van de game te zien.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uitgebreide gameplay van The Dark Pictures: House of Ashes getoond

Dying Light 2: Stay Human komt op 7 december uit