in

Eerste versie Minecraft speelbaar in browser


Het is tien jaar geleden sinds de eerste publieke versie van Minecraft lanceerde op de TIGSource forums. De game is nu van Microsoft en wordt maandelijks door 74 miljoen mensen gespeeld. De credits van de originele maker, Markus Persson, zijn hem ontnomen. De uitspraken die hij op Twitter deed, kwamen niet overeen met het imago dat Microsoft uit wil dragen. Persson is ook niet meer welkom op het jubileum. Na tien jaar is er een hoop veranderd aan de game, maar voor wie interesse heeft, is de originele versie van Minecraft nu te spelen in je browser.

Minecraft heeft onlangs de grootste update ooit uitgebracht. Hierbij kwamen nieuwe vijanden kijken, de Pillagers, die zo lomp zijn dat ze op hun eigen mensen schieten. Naast de Pillagers is er een Wandering Trader in de game gekomen. Van deze personage kan je bijzondere voorwerpen kopen. Ook is het mogelijk deze skin te downloaden. Bij 100.000 downloads zou Mojang 100.000 dollar doneren aan Charity: Water. Dit doel hebben spelers binnen een dag behaald. De update bracht ook een aantal vreemde bugs met zich mee. Zo vonden spelers villagers in hun bed, maar ook villagers in hun huis die zich aan het voortplanten waren. Spelers konden er gelukkig wel om lachen.

Minecraft

Naast de grote update en het beschikbaar stellen van de klassieke versie van de game, gaan Mojang en Microsoft ook twee grote aankondigingen doen. Deze vinden plaats op 17 mei, de dag dat Minecraft precies tien jaar bestaat.

Mojang heeft een speciale pagina opgezet op de website, waar een hoop geschiedenis over de game te vinden is. Bovendien staat op die pagina vermeld dat er op 17 mei twee grote aankondigingen gedaan worden. Ook is er een aparte pagina aangemaakt, waarop ontwikkelaars en producers die aan het spel gewerkt hebben hun ervaringen delen. Daarnaast worden spelers opgeroepen om ook hun favoriete ervaringen te delen op Twitter met de hashtag #MinecraftMemories.

Niet iedereen kan goede ervaringen delen over de game. Zo was de streamer Philza al vijf jaar bezig met een longrun in de hardcorde-spelmodus van Minecraft. Deze vijf jaar heeft hij doorgebracht zonder dood te gaan. Dit is laatst echter ten einde gekomen, omdat een spin zijn personage uitschakelde.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De beste Tom Clancy-games – Splinter Cell, Rainbow Six en Ghost Recon

Nintendo verkondigt E3-plannen