in

Egbert reageert op Thierry Baudet zijn gaming livestream

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MartinVerschoor
2 jaren geleden

Mooie video dit

Doekal
2 jaren geleden

Jezus wat slecht dit. Niet degene die dit gemaakt heeft. Maar zie de twee zitten. Echt uitnodigend om te gaan kijken en nieuwe stemmers mee te vinden…. Naja valt mij nog mee dat hij niet voor zijn eigen stream heeft afgezegd…

Snuivert
Snuivert
2 jaren geleden

Hahaha, die vent doet ook echt alles om de nieuw stemgerechtigden voor zich te winnen. xD

Ziminar
2 jaren geleden

Ik moest hier echt heel erg om lachen, wat een pannekoek dit Baudet.
Hij had beter hier weg kunnen lopen i.p.v. bij Jinek dan was ie en verstand en ballen gehad. Beide heeft ie duidelijk niet.
Treurige Trump-kopie

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Ziminar

Ik stem zelf ook niet op Baudet, maar van jouw stukje tekst spat de intelligentie ook niet bepaald af, mr. Ziminar. Dhr. Baudet doet hieraan mee om een andere groep kiezers aan te boren en dat is gewoon een slimme, tactische zet en wat betreft het weglopen tijdens de show van Jinek… Goede keuze. Martijn de “grappenmaker” heeft de plank flink misgeslagen en dat alles door persoonlijke rancune. Als dat je drijfveer is, dan ben je wel heel diep gezonken. Martijn is daarom ook (zoals we dat in game termen noemen) af.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
Ziminar
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Het zou een slimme tactische zet zijn geweest als de uitvoering ervan nog enig niveau zou hebben, je kan mij niet vertellen dat een dergelijke stream jou doet overhalen om FVD te stemmen. Aangezien jij een gamer bent kunnen we dan toch wel stellen dat het zijn doel gemist heeft toch?

Martijn is een cabaretier en die hoort juist een politicus aan te spreken op zijn tegenstrijdigheden. Ja het was persoonlijk (al vond ik het niet zo schokkend als men deed voorkomen), maar als Dhr. Baudet dat een probleem vindt zou hij zelf ook weleens op zijn woorden mogen letten.
Zijn jeugdorganisatie zit blijkbaar vol met racisten en als iets persoonlijk is dan het is het wel racisme.
En dan hebben we het nog niet eens over de onzin die hij loopt te verkondigen.
Ik weet niet of je de gehele uitzending gekeken hebt, maar het stuk waar hij de cijfers van het CBS in twijfel trekt en zijn kijk op de oversterfte geeft is werkelijk hilarisch, maar eigenlijk erg treurig. Na de uitzendig zou ik eerder op DENK stemmen dan op FVD, Farid Azarkan kwam veel beter over dan Baudet.

Ik kan me nog wel voorstellen hoor dat ie wegloopt, maar blijven zitten zou getuigen van ballen hebben. Laten zien dat je ook kan incasseren i.p.v. alleen maar uitdelen zoals hij nu laat zien. Oftewel in jouw woorden: Baudet is af.

Wel grappig trouwens ook dat je de persoonlijke rancune van Martijn de cabaretier ‘de plank misslaan’ noemt, maar zelf iemand anders een gebrek aan intelligentie verwijten omdat ie een andere kijk heeft op de zaken.
Hypocriet much?

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Ziminar

Hij (Baudet) is geen echte gamer, maar hij probeert het zo gewoon. Geef hem eens ongelijk. Een aantal zieltje winnen (niet negatief bedoeld) kan op deze manier altijd, ook al zijn het er bv. maar 5.

Je merkte aan de houding van Martijn dat ie de hele aflevering al als een hongerige leeuw zat te wachten om zijn “toespraakje” te kunnen houden. De man zat (en zit) vol frustratie m.b.t. Forum en Baudet en dat zag en hoorde je direct. Als DAT echt je drijfveer is als “cabaretier”, dan is het triest gesteld met je. Grappen maken over bepaalde situaties mag en kan gewoon (satire kan immers gewoon leuk zijn), maar iemand compleet afbranden en daarbij iemand verschillende afschuwelijke labels opplakken is gewoon not done. Iedereen mag een mening over een persoon hebben, maar hou altijd in je achterhoofd dat het een MENING is die niet iedereen met je deelt.

‘blijkbaar’… Daar gaat het dus al fout. Natuurlijk zitten er rotte appels tussen, maar er zijn ook genoeg rotte appels binnen andere partijen te vinden (Rutte II… Weet je nog?). Verder mag iedereen zijn kijk op bepaalde zaken geven. Met alleen jaknikkers kom je immers ook nergens. Als je ziet dat er vorig jaar +/- 13.000 mensen meer zijn gestorven dan het jaar ervoor, terwijl we dus midden in een pandemie zitten (zonder daadkrachtig beleid), dan vind ik het ook allemaal niet zo schokkend. Mooie kanttekening is dat de griep dus helemaal verdwenen is… Blijkbaar… Heel geloofwaardig.

Azarkan deed niets anders dan vingertje wijzen en heeft geen 1 punt genoemd m.b.t. waarom iemand op Denk zou moeten gaan stemmen. ‘Gelijke kansen, gelijke kansen…’ Hij en zijn partij zijn blind voor wat er in Nederland gebeurt. Statistieken m.b.t. criminaliteit worden van tafel geveegd alsof ze niets waard zijn en alles wordt geromantiseerd en goed gepraat. ‘Denk’ had beter ‘KIHZ’ kunnen heten. Ja, Kop In Het Zand, dus.

En soms is het mooi geweest. Wat Martijn deed sloeg nergens op, maar hij kan ook gewoon niet beter. Dat is dan wel weer zo natuurlijk. Als zelfs RTL en Jinek hun excuses aanbieden, dan weet je genoeg.

Daarnaast verwijt ik je geen gebrek aan intelligentie omdat je een andere kijk op zaken hebt… Sterker nog: Gelukkig bestaan er verschillende meningen, maar ik doelde op je tekst zelf. Lees ‘m nog eens door en pas ‘m even aan… Dan komt ie een stuk beter over.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Ik ben het met Pietje eens dat deze zogenaamde cabaretier volledig de plank missloeg. Het leek alsof ie al de hele tijd zat te broeden om Baudet persoonlijk te beledigen. Bovendien was het ook helemaal niet grappig.

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind dat cabaretiers op een satirische manier alles en iedereen belachelijk mogen maken, maar op deze manier was het niet helemaal eerlijk.

Dat gezegd hebbende, ben ik helemaal geen fan van Baudet en FvD. Ook niet van DENK.

Het is jammer dat er zoveel van die extreme uitersten zijn in Nederland. Aan de ene kant heb je de linkse beweging die voor de bühne zieltjes probeert te winnen door alles als racisme en discriminatie te bestempelen en ondertussen niet door hebben dat zij het probleem naar de andere kant aan het verschuiven zijn. Bovendien zorgen ze voor extra verdeeldheid, waardoor de meest rechtse partijen weer populairder worden. Zo gaat het over en weer. Ik heb het idee dat we door alles te cancelen alleen maar grotere ongelijkheid en haat krijgen dan die er, laten we zeggen voor de hele zwarte pietendiscussie, was.

Ik probeer zelf helder te kijken en beide perspectieven te begrijpen, maar ik snap de weerstand van veel mensen wel die denken hun tradities te verliezen door mensen die zich (soms terecht soms onterecht) achtergesteld voelen.

Het stemmen wordt ook lastig, want ik weiger op partijen te stemmen die voor Nederland op 1 en de-islamitisering prediken, of die ECHT racistische uitingen doen, al dan niet in de jongerenafdeling. Maar ik weiger ook op partijen te stemmen die de andere kant teveel tegemoet komt: quota’s van vrouwen etc. in allerlei functies en excuses voor het slavernijverleden.

Ik hoop echt dit alles snel overwaait en dat men weer normaal kan doen en iedereen gewoon als gelijke van elkaar ziet. Niet Henkie is blank en racistisch en Achmed krijgt geen baan, omdat zijn neef scooters steelt.

Ziminar
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Over het optreden van Martijn verschillend we van mening, maar met de rest van je reactie ben ik volledig met je eens.

Ziminar
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Lijkt me nogal zonde van de tijd en ‘moeite’ die erin gestoken is als het daadwerkelijk om 5 stemmen gaat. En dan vooral die treurige semi-intelligente en filosofische uitspraken tussendoor zijn tenenkrommend, ik denk dat ie de 5 niet eens haalt met dit filmpje. Het is niet voor niets verwijderd.

Ik kan me de houding van Martijn volledig begrijpen en zie ook niet in waarom het treurig zou zijn als je gefrustreerd bent over Forum en Baudet.
Sterker nog, ik zou zijn maatschappelijke betrokkenheid zelfs willen prijzen.
Zeker als je de het optreden van Baudet bij Jinek alleen al bekijkt. Dat hangt van treurige uitspraken en leugens aan elkaar. De cijfers van het CBS niet willen geloven en als tegenargument geven dat hij zich liever beroept op zijn eigen bronnen en ‘onderzoek’. Right. Je merkte duidelijk dat hij aspiraties heeft om de nieuwe nederTrump te zijn. Hij kopieert letterlijk het gedrag van Trump.

Waarom is het labels plakken not done als de persoon in kwestie daar zelf ook niet vies van is? Dat is precies wat ik bedoel met zelf ook kunnen incasseren. Baudet plakt voortdurend overal labels op, maar o wee als hij zelf het slachtoffer is, dan loopt meneer weg.
Het verkondingen van een MENING over Baudet en zijn politiek is precies wat Martijn deed, Baudet kon dat alleen niet zo goed accepteren.
Het voordeel van het zijn van een cabaretier of politicus is dat je daarbij ook een publiek hebt. Een deel is het dan met je eens en een ander deel van het publiek niet. Dat is hoe dat werkt als je op de voorgrond treedt.
Martijn is alleen een stuk beter met woorden dan Baudet.

Baudet vond het blijkbaar lastig dat ie er nu niet steeds doorheen kon tetteren zoals hij dat al de hele uitzending deed. Nu moest ie een keer luisteren en dat deed blijkbaar pijn.

Het is helemaal niet zo gek dat de griep bijna verdwenen is, er is veel minder sociaal contact dan heeft griep veel minder kans om te verspreiden. Mensen gaan ook veel minder naar de huisarts, waardoor de griepgevallen ook niet geregistreerd worden. Covid verspreidt zich veel makkelijker dan griep vandaar.
Vrijwel geen doden door de griep en toch 13K meer doden. Dus ja dat is best geloofwaardig als je er logisch over nadenkt.

Ik ben het ook niet eens met DENK, maar dat is niet het punt. Azarkan kwam in deze uitzending beter uit zijn woorden dan brabbelende Baudet.
Als Martijn iedere andere politicus net zo hard had aangepakt had ik dat ook goed gevonden.
Het ding is namelijk dat Baudet, maar zeker niet alleen Baudet, vol zit met tegenstrijdigheden, daar mogen ze best op aangesproken worden. Martijn vroeg zich af waarom je als antisemiet en/of racist op Baudet zou stemmen. Als je een hekel hebt aan joden, zou je dan op iemand stemmen met een joodse vriendin.Vond ik wel een logische vraag.

Of je Martijn als cabaretier kan waarderen of niet is natuurlijk ook maar een mening en zeker geen feit al breng je het wel zo. Een cabaretier maakt doorgaans grappen, maar dat betekent niet dat als hij iets zegt het altijd als grap bedoeld is.

Kijkend naar de situatie kun je achteraf alleen RTL iets kwalijk nemen vind ik.
RTL heeft meerdere malen gevraagd aan Martijn of hij zijn teksten vooraf wilde overhandigen. Dat wilde hij niet om te kunnen zeggen wat hij wilde zeggen, dat lijkt me niet meer dan logisch.
RTL had dan de uitnodiging moeten intrekken, maar dat hebben ze niet gedaan en Martijn vrij spel gegeven. Baudet mag zeggen wat hij wil dan mag Martijn dat ook.

Over mijn oorspronkelijke reactie: ik neem er niets van terug, ik laat hem helemaal zo staan.
Voel je vrij om weg te lopen.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Ziminar
Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Ziminar

Ik geniet altijd erg van die podcast van Martijn de Koning en z’n matties (knorrepodcast), maar hier was het gewoon een slecht stukje ‘cabaret’. En ik snap niet dat Baudet weggelopen is. Je bent politcus, ga gewoon de confrontatie aan.

Ziminar
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Knorrepodcast ken ik inderdaad, erg goed. Betekent inderdaad niet dat je meteen alles goed moet vinden van hem.
Maar men doet nu ineens alsof Baudet groot onrecht aangedaan is.
Hij krijgt ook eens de wind van voren, dat krijg je als je onzin blijft verkondigen.

Benieuwd hoe Breath of the Wild er in 8k uit zou zien?

Jade Raymond maakt nieuwe PlayStation-game met nieuwe studio