in , , , ,

Eigen muziek tijdens het gamen?

De laatste tijd gebeurt het bij mij steeds vaker: tijdens het gamen zet ik de soundtrack uit, laat ik de geluidseffecten wel doorgaan en zet ik een lekkere playlist op van Spotify. 

Op PlayStation, Xbox en pc is het (volgens mij) best makkelijk om eigen muziek te spelen tijdens het gamen. Even de Spotify-app aan knallen en je kan custom muziek draaien. Op de Switch is dit onmogelijk om vanaf de console te doen. Gelukkig leent mijn set-up zich er prima voor om zelf muziek aan te slingeren door middel van de soundbar. De tv zelf gebruik ik voor geluidseffecten en via bluetooth speel ik een fijn deuntje af op de soundbar.

Het is toch wel cool dat de hele vibe van een game anders wordt. Vooral als je een game met een middelmatige soundtrack opeens met je favoriete muziek speelt, merk je wat voor verschil geluid kan hebben op je ervaring. Het beste voorbeeld voor mij is Spelunky 2. Ik houd zielsveel van die game, maar word simpelweg best gefrustreerd van de soundtrack als ik aan m’n zoveelste run van de avond begin en de muziek me er ook even aan herinnert dat je weer vanaf level 1 mag beginnen.

De Spotify-playlist is niet zo veroordelend en gaat gewoon rustig door als ik dood ben gegaan. Je blijft hierdoor simpelweg in je flow. Verder kan het ook (letterlijk) de toon van de game veranderen. Misschien moeten we maar eens proberen om Dark Souls met vrolijke EDM te spelen of Mario Kart met ruige metal. 

Zijn er hier nog anderen die ook custom muziek luisteren tijdens het gamen? Of misschien juist podcasts? 

Zelf kan ik de ‘lofi beats’-playlist van Spotify aanraden voor een lekker ontspannen gamesessie. Voor iets meer energie luister ik de laatste tijd naar de band Khruangbin. Aanradertje 👌

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.2/5 volgens 10 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Tijdens Battlefield, FIFA of COD is het lekker om je eigen muziek te luisteren. Maar in Persona 5 kun je de ingame muziek niet muten, is ook niet erg want die heeft lekkere muziek. Ik heb geen abbo op Spotify dus om de zoveel tijd komt er reclame en dat is wel immersion killing 🙂

coola
1 jaar geleden

Ja zeker dat ik “eigen” muziek luister tijdens het gamen, vooral bij een 2de playthrough van een game.

Op het moment is het veel (japanse) metal dat ik luister past perfect bij de game die ik nu speel.

Ik gebruik er overigens m’n tablet voor.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door coola
obi-twan kenobi
obi-twan kenobi
1 jaar geleden

Nog nooit gedaan. Laat dus altijd de soundtrack van de game aanstaan. Heb geen Spotify dus dan wordt het ook lastiger of misschien ben ik gewoon te lui om wat anders op te zetten haha. Als ik muziek luister doe ik dat ook het liefst zonder andere storende factoren.

keenan
keenan
1 jaar geleden

Ja vooral games waar niet echt een story in zit
(FIFA, nba, minecraft enzo)

gimbal2
gimbal2
1 jaar geleden

Tegenwoordig niet meer echt. Ja bij iets als Euro Truck Simulator 2.

Vroeger had ik wel een aantal games die muziek van de cd wilde spelen waar ik dan wel een eigen CD ervoor verwisselde. Quake bijvoorbeeld speelde ik toch wel graag met een Nine Inch Nails cd erin (ik bedoel, ik bleef bij de bron) en Age of Empires 2 speelde altijd net wat leuker met de cd’s Lemuria en Sirius B. van Therion, thematisch erg passende muziek voor die game (het nummer Call of Dagon blijft een favorietje).

Helaas omdat dergelijke games muziek van de eigen cd wilde spelen werd de eerste track altijd overgeslagen (want daar stond de game) maar dat mocht de pret niet drukken 🙂

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik luister eigenlijk nooit andere muziek dan de muziek die in game afgespeeld wordt.

Eerder had ik wel eens gewoon muziek opstaan tijdens FIFA en dan had ik de TV gedempt.

Soms kijk ik TV en speel ik tegelijkertijd op de Switch. Dan staat het geluid van de Switch uit en dan luister ik naar de TV. Vooral als ik een keer voetbal wil kijken, dan heb ik meestal geen zin om echt te kijken, maar dan volg ik het een beetje en speel ik een spel tussendoor.

Dokter Caspari
1 jaar geleden

Ik doe dit eigenlijk al sinds mn Xbox 360. Stickie met eigen muziek er in, en gaan met die banaan. Vooral GTA en Just Cause werden hier een stuk relaxter en leuker door.

Rainking
1 jaar geleden

Beetje afhankelijk van het type spel en voor de hoeveelste keer ik het speel. Bij een Mario of race game hoef ik niet per sé de muziek van het spel te horen. Is er een (al dan niet) diepgaand verhaal mee gemoeid, dan wil ik enkel het spel ervaren, zonder geluid of muziek dat er niet bijhoort. Mocht ik zo’n spel al vaker gespeeld heb, dan speel ik eerder voor de gameplay in plaats van het verhaal, dus daar maak ik dan weer een uitzondering voor.

In mijn geval is het trouwens YouTube dat ik anders op heb staan, dus dat kan van alles zijn, van muziek tot conferences (vorige maand vlaamse komiek Xander de Rycke ontdekt), dus dan is de keuze reuze. Op het moment ben ik geabonneerd op 144 kanalen, dus dan is er altijd wel wat te kijken.

Grappig detail:
Ik speelde vroeger regelmatig Doom op de PC. Af en toe zette ik daarbij een cd-tje op. Nou ja, Doom wordt al gauw gelinkt aan harde muziek, dus dan zou je denken dat ik wat stevigs op zou zetten. Neu hoor, gewoon het derde album van Enigma, hahaha.

https://www.youtube.com/watch?v=OJHSL6-rYCU

De gamereleases van deze week

Rockstar Support…