in , , , , , ,

Eindejaarslijstjes

2021 was misschien niet het mooiste gamejaar ooit, maar had toch een aantal coole games. 2022 belooft veel spektakel. Wat is jullie top 3 voor zowel de beste games van 2021 als de games waar jullie het meest naar uitkijken in 2022? Ik trap m af:

Top 3  beste games van 2021:

 1. Metroid Dread
 2. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury
 3. Tetris Effect: Connected (Switch)

Top 3 waar ik het meest naar uitkijk in 2022:

 1. Legend of Zelda: Breath of the Wild sequel
 2. Elden Ring
 3. Horizon Forbidden West

En de aanvulling van Thomas:

 • Aan welke games heb je het meeste tijd besteed? Demon’s Souls
 • Welke game heeft je het meeste telleurgesteld? Ratchet & Clank: Rift Apart
 • Welke game heeft je het meest verrast? Astro’s Playroom

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.1/5 volgens 9 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Thomas
2 jaren geleden

Ik was met iets vergelijkbaars bezig, haha! Een post i.c.m. een Google Form. Is het een idee om dit te combineren? Ik had nog vragen over:

 • Aan welke games heb je het meeste tijd besteed?
 • Welke game heeft je het meeste telleurgesteld?
 • Welke game heeft je het meest verrast?

Misschien kun je die toevoegen?

Voor je eerste vragen iig hier mijn antwoord:

Top 3 beste games van 2021:

 1. It Takes Two
 2. Valheim
 3. Life is Strange: True Colors

Top 3 waar ik het meest naar uit kijk in 2022:

 1. God of War: Ragnarok
 2. The Settlers 7
 3. Atomic Heart
Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Thomas
Thomas
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Top, ik ga het aanvullen!

Aan welke games heb je het meeste tijd besteed?

 1. Apex Legends
 2. Football Manager 2022
 3. Heartstone (Battlegrounds)

Welke game heeft je het meeste telleurgesteld?
Destiny 2. Uitbreidingen voelen als een echte moneygrab. Daarnaast is oude content niet meer speelbaar en/of relevant en als je een paar maanden niet meer speelt is het allemaal zo onduidelijk geworden dat je er eignenlijk amper terug in kan komen.

Welke game heeft je het meest verrast?
Ik ben helemaal verzot geraakt aan Project Zomboid. Zeker met de recente updates een game die ik iedereen die van survival games houdt kan aanraden!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Thomas
Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Thomas

Hearthstone speelde ik vroeger ook een beetje. Dat was vaak wel leuk. Ik kan me goed voorstellen dat mensen dat nog steeds spelen.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Thomas

Mooie lijstjes. Wat ik van True Colors heb gespeeld vond ik voorlopig wel leuk. Atomic Heart kan ook wel wat worden. Ik neem trouwens aan dat je The Settlers remake/reboot/re-whatever bedoelt. The Settlers 7 bestaat al een paar jaar. Ik heb zelf ook wel weer eens zin in een nieuw deel. Hopelijk een beetje vergelijkbaar met de eerste vier spellen.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Leuk: lijstjes! Voor mij geldt dat 2021 geen briljant game jaar was. Ik heb me prima vermaakt, hoor, daar niet van, maar vooral veel gespeeld in de categorie 7-8.

Voor mij dus geen echte top 3, maar gewoon drie games waar ik mij erg mee heb vermaakt: Guardians of the Galaxy, Spider-Man: Miles Morales en de eerste 20 a 30 uur van Assassin’s Creed: Valhalla (jammer van die overige 100 uur, haha).

De games voor volgend jaar waar ik erg naar uitkijk zijn: Horizon Forbidden West, God of War Ragnarök en Gotham Knights.

Rainking
2 jaren geleden

Dat zijn ook wel een paar leuke spellen die je noemt. Alleen Valhalla heb ik geen ervaring mee. Die spellen van 2022 lijken me ook erg goed.

Rainking
2 jaren geleden

Leuk initiatief. Daar doe ik graag aan mee. Hier zijn mijn lijstjes.

Top 3 beste games van 2021:

 1. Death’s Door
 2. Kena: Bridge Of Spirits
 3. Resident Evil: Village

Top 3 waar ik het meest naar uitkijk in 2022:

 1. Gotham Knights
 2. Tunic
 3. God Of War: Ragnarok

Aan welke games heb je het meeste tijd besteed?
De laatste twee jaar stond Bloodborne met stip bovenaan. Het zou me niets verbazen als dat dit jaar weer het geval is, maar andere kanshebbers zijn Octopath Traveler, Metroid: Dread, Mass Effect en Death’s Door.

Welke game heeft je het meeste teleurgesteld?
World Of Warcraft. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar ik bedoel het gehele spel. Niet de nieuwste uitbreiding Shadowlands en niet The Burning Crusade Classic. Eerder dit jaar kwam ik er namelijk achter dat Blizzard het één en ander veranderd had. Zo levellen de vijanden tegenwoordig met je mee en word je in dungeons bij hogere level karakters gemikt en scalet alles zodat het overeen moet komen. Beide dingen vind ik niet leuk. Vroeger kon je een beetje je pad kiezen waar je wilde levellen. Nu maakt het geen zak uit waar je heen gaat. Ik voel daardoor geen vooruitgang zoals vroeger. Dat geld ook vvoor de dungeons. Je had altijd een bepaalde volgorde van dungeons die je afwerkte, afhankelijk van welk level je was. Nu kun je op een hoger level nog steeds Deadmines. Ik snap het idee dat je dan wat variatie blijft houden, maar ik mis gewoon een zekere mate van progeressie. Ik zie mezelf voorlopig zo gauw geen retail meer spelen. Al mijn hoop is gevestigd op Wrath Of The Lich King Classic. Maar hoe het op het moment met Blizzard gaat, ik hou mijn hart vast.

Welke game heeft je het meest verrast?
Mass Effect. Daar ga je misschien niet van uit, want dat spel heeft destijds toch behoorlijk hoge ogen gegooid, maar ik had ‘m zelf nog nooit gespeeld. Ik heb ‘m al jaren op de Xbox 360 en ik ben er wel eens aan begonnen, maar ik kwam niet ver voor ik er alweer mee ophield. Toen Legendary Edition uitkwam, wilde ik het nog eens een kans geven. Ik ben er eens lekker voor gaan zitten en tot mijn verbazing vlogen de uren voorbij. Ik werd helemaal de wereld in gezogen en het scheelde denk ik ook dat ik het echt op mijn gemak speelde en alle dialogen volledige aandacht gaf. Ik bleek het een topgame te vinden. Daarna heb ik meteen Mass Effect 2 opgestart, maar op de één of andere manier kon ik daar niet echt inkomen. Het voelde een beetje afwijkend aan, hahaha.

RuanMoleman
2 jaren geleden

Beetje laat maar ik dacht laat ik ook mijn karige lijst van 2021 delen. Ik heb bizar weinig 2021-games gespeeld dit jaar en meer een backlog afgewerkt. Daarom deze saaie top 3:

Top 3 beste games van 2021:

 1. Ratchet & Clank: Rift Apart
 2. Guardians of the Galaxy
 3. Deathloop

Top 3 waar ik het meest naar uitkijk in 2022:

 1. God of War Ragnarok
 2. Forspoken
 3. Spider-Man 2

En de aanvulling van Thomas:

 • Aan welke games heb je het meeste tijd besteed? AC Valhalla, voor de platinum, 121 u, spijt van.
 • Welke game heeft je het meeste telleurgesteld? Kena: Bridge of Spirits
 • Welke game heeft je het meest verrast? Deathloop
nieuwenasi
nieuwenasi
2 jaren geleden

vrchat was echt miijn game van het jaar. vr chat is ook voor desktop beschikbaar als je nog geen vr hebt dus ik zou het zeker eens proberen. voor vrchat plus raad ik https://vrcplus.ga/ aan

De gamereleases van deze feestdagen

Welke game heeft je dit jaar geraakt?