in , , , , , ,

Eindelijk: Persona op de Nintendo Switch (en meer)!

Tijdens de Xbox & Bethesda presentatie van de afgelopen gamezomer werd het eindelijk aangekondigd dat Persona 3 Portable, Persona 4 Golden en Persona 5 Royal vrijgelaten werden op nieuwe platformen. Waar de serie vooralsnog vrijwel exclusief was voor Playstation consoles (en dan ook niet altijd op de meest toegankelijke platformen) werd het eindelijk bekend dat Xbox en PC spelers ook van deze games konden gaan genieten.

https://youtu.be/QESuddo8afY

Nieuws over een Switch port was er daarentegen niet. Dit was een beetje vreemd, aangezien de hybride console van Nintendo door velen gezien wordt als het perfecte tehuis voor deze games. De mogelijkheid om deze tijdrovende RPG’s on-the-go te spelen zou voor veel mensen perfect zijn maar ondanks de vele geruchten en het uitbrengen van de spin-off/sequel van Persona 5 (Persona 5 Strikers) op de Switch waren er geen tekenen van een release van de main game. Maar nu, tijdens de Nintendo Direct Mini: Partner Showcase sloot de presentatie af met de onthulling dat de 3 laatste mainline Persona games ook naar de Switch komen.

Even voor de duidelijkheid: dat betekent dus dat deze drie games speelbaar zijn op PS4, PS5, Xbox One en Series S|X, PC en Nintendo Switch. Ter referentie, Persona 3 Portable kwam alleen uit op de PSP, Persona 4 Golden was een PS Vita exclusive totdat die vorig jaar ook naar Steam kwam en Persona 5 Royal was exclusief op Playstation 4/5 te spelen.

https://youtu.be/4eKT3kseiAY

De Persona series bestaat al geruime tijd, maar schoot qua populariteit gigantisch omhoog met de release van Persona 5 in 2016. In elke Persona game speel jij als een personage met speciale vaardigheden in een alternatieve dimensie. Vechtend met een groot aantal demonen, allemaal met eigen vaardigheden, sterktes en zwaktes en allen met een achtergrond in mythologie of literatuur. Maar naast dit dungeon-crawlen staat Persona ook voornamelijk bekend door de sociale aspecten.

In Persona speel je als een scholier en daar horen natuurlijk dingen als school en vriendschappen bij. Als je niet monsters aan het bevechten bent in een gigantisch kasteel ben je aan het studeren voor toetsen, aan het shoppen voor hulpmiddelen en items, je sociale statistieken omhoog aan het krikken en vrienden aan het maken. Dat laatste is een fundamenteel onderdeel van wat Persona zo geliefd maakt. Je gaat vriendschappen aan met party-members maar ook mensen daarbuiten. De interacties die je met deze mensen hebt zijn ontzettend leuk en interessant. De band die je opbouwt voelt ontzettend realistisch. Daarbij krijg je op die manier ook nieuwe vaardigheden die te gebruiken zijn in de dungeons. Zo is je sociale leven en leven als demon-bestrijder met elkaar gelinkt.

Persona 5 Royal, Persona 4 Golden e Persona 3 Portable a caminho do Xbox Game Pass

Er zijn nog veel meer redenen dat deze games zo goed ontvangen zijn maar daar ga ik nu niet verder op in. Persona 5 Royal komt op 21 oktober van dit jaar uit en de nieuwe versies van Persona 4 Golden en Persona 3 Portable zullen vast in de maanden daarna volgen. Het is fantastisch dat meer mensen deze geweldige games nu ook kunnen gaan spelen. Ga jij dat nu ook doen?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Leuk stuk en je hebt me oprecht geïnteresseerd voor Persona, ik vind het uitdiepen van relaties en personen altijd erg mooi in games, geeft het een diepere laag! En aangezien Persona in de Gamepass zal komen een mooie gelegenheid om te gaan proberen!

Rainking
1 jaar geleden

Wel mooi dat ze nu ook naar de Switch komen. Sowieso is de Shin Megami Tensei serie bij Nintendo begonnen, dus zo is het cirkeltje weer rond. Ik ben al een paar keer aan Persona 5 begonnen en ik vind het erg gaaf, maar ik moet daar echt een keer goed voor gaan zitten. Persona 4 heb ik op de PS2. Daarvoor zou ik Persona 3 FES ook wel willen hebben, maar volgens mij krijg je niet genoeg voor een nier als je die verkoopt, en ik wil er nou ook weer geen lening voor afsluiten om dat spel aan te schaffen, lol.

Lavalera
1 jaar geleden

Erg positief nieuws dit. Sega had vorig jaar al gezegd dat de atlus games zo veel mogelijk op meerdere systemen uit moeten komen. Met Soul Hackers op de Xbox, het eerste Atlus spel on eeuwen en nu ook Persona die op alle systemen komt blijkt maar weer dat Sega woord bij de daad voegt en dit ook werkelijk waar doet. Moet alleen wel zeggen dat de manier van aankondigen een beetje raar is. Eerst op de xbox showcase 2 dagen later her bericht dat het ook op de playstation komt en nu 2 weken later dat het ook naar de Switch komt. Handiger was geweest om dat korter op elkaar te doen dat has discussies gescheeld. Maar goed het is alleen maar goed dat zo veel mogelijk 3rd party games op alle consoles uit komen zodat je kan kiezen waar je kan spelen, maar goed dat is mijn mening dan.

CarnifeX
1 jaar geleden

Ik heb deel 4 en 5 beide stukken gespeeld, maar nooit uitgespeeld. De sfeer en muziek van de spellen zijn heel vet, maar ik ben in beide afgehaakt op het tempo.
Dit is iets waar ik bij Japanse spellen vaker last van heb. Als je een tutorial van uren nodig hebt, doe je iets niet goed in mijn ogen.

Even voorstellen

Majora’s ontmaskering