in

Embracer Group koopt Borderlands-studio Gearbox Software


De deal moet binnen drie maanden volledig rond zijn. Daarmee wordt Gearbox het zevende bedrijf dat onder Embracer Group valt. Ook Ook THQ Nordic, Koch Media en Saber Interactive behoren tot het bedrijf.

De Gearbox Entertainment Company-oprichter Randy Pitchford blijft aan het hoofd van de studio staan, en zowel hij als de werknemers van Gearbox worden significante aandeelhouders van Embracer Group.

Naast Borderlands is Gearbox ook verantwoordelijk voor franchises als Brothers in Arms en Battleborn. Daarnaast is het de huidige eigenaar van Duke Nukem en Homeworld. Deze franchises worden door de overname ook onderdeel van Embracer. Meer informatie is in dit persbericht te vinden.

Embracer Group heeft daarnaast meer aankopen aangekondigd. Aspyr Media wordt onderdeel van dochteronderneming Saber Interactive. De studio is vooral bekend van het overzetten van diverse franchises van pc naar Mac, waaronder Civilization, Sim City, Call of Duty en Borderlands. Er zouden diverse projecten in ontwikkeling zijn bij Aspyr, waaronder een project met de waarde van zo’n 70 miljoen dollar.

Tot slot neemt Embracer Group het bedrijf Easybrain over. Easybrain moet de achtste dochteronderneming onder Embracer worden en de deal moet binnen ongeveer twee maanden rond zijn. Easybrain is een vooraanstaande mobiele ontwikkelaar met een focus op puzzelgames. Spellen van Easybrain zijn in totaal al meer dan 750 miljoen keer geïnstalleerd. 

Gearbox Software

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PlayStation 5 is vorig jaar 4,5 miljoen keer verscheept

Design director van nieuwe Perfect Dark vertrekt bij ontwikkelaar