in ,

Emotionele ouders door Microsoft Flight Simulator

Het komt niet vaak meer voor dat ik iets zit te gamen en dat m’n ouders meegluren. Dat is ook niet zo gek als je niet meer bij ze thuis woont. Ik vond het altijd leuk om even de nieuwste games te laten zien. Dan krijg ik even een ‘oe!’ of ‘ah!’ en voelde ik mezelf en het medium games weer gevalideerd. Een van m’n favoriete herinneringen kwam bijvoorbeeld toen ik de eerste Assassin’s Creed speelde en ik m’n vader liet zien dat ik een random kerk op kon klimmen en zo weer naar beneden sprong. 

De afgelopen feestdagen heb ik na lange tijd weer zo’n leuk momentje meegemaakt met m’n ouders. Tijdens een bezoekje besloot ik om Microsoft Flight Simulator aan te slingeren op de Xbox Series X (erg fijn om hem niet op pc te hoeven spelen). Vervolgens koos ik ervoor om te vliegen op de plekken waar mijn ouders zijn opgegroeid. Voor mijn moeder maakten we een reis over het noordereiland van  Nieuw-Zeeland en voor m’n vader gingen we op zoek naar een pittoresk dorpje middenin Duitsland.

Het bleek overweldigend te zijn om die locaties in zulk detail te bezoeken. Mijn moeder herkende allerlei plaatsnamen en koppelde hier direct mooie gebeurtenissen aan vast. “Daar ging ik altijd met vriendin X heen” of “daar werkte Oom Y”. Mijn vader kon zo ook herinneringen ophalen die al lang vergeten leken. De emoties liepen best hoog op dankzij deze ‘trip down memory lane’. Een stukje heimwee en nostalgie had echt iets losgemaakt bij m’n ouders en dat was erg mooi om mee te maken.

Veel meer dan wat ik nu omschreef was het ook eigenlijk niet, maar het is toch interessant om zo’n leuke connectie met m’n ouders te hebben dankzij Flight Simulator. Ik kan iedereen dan ook van harte aanraden om hetzelfde met hun familieleden te doen. Ga lekker op zoek naar je oude huis of die ene plek waar je altijd op vakantie ging. Je familie zal je dankbaar zijn.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.9/5 volgens 19 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
RuanMoleman
2 jaren geleden

Geweldig! Dat stukje over dat je je vader ging laten zien dat je zo een kerkje op kon klimmen. Precies hetzelfde hier!

Rainking
2 jaren geleden

Leuk stukje, man. Ik geloof wel dat dat erg leuk is, als je je hobby met je ouders kan delen. En zeker zoiets als je met Flight Simulator bekende gebieden kan bezoeken. Heel mooi dat je zulke ervaringen met je ouders kan hebben.

Bij mij is dat heel anders. Mijn ouders hebben helemaal niks met games. Het erover hebben met ze hoef ik dan ook niet te proberen. Toch heb ik mijn vader een jaar of tien, vijftien geleden een spel met kerst (of zijn verjaardag) gegeven. In dit geval Ship Simulator. Die viel nog best in de smaak. Hij heeft vroeger veel met schepen te maken gehad en hij vindt dat nog altijd prachtig, dus daar heeft hij zich nog best mee vermaakt.

De enige keer dat ik mijn ouders een keer wat hebben laten “spelen” toen ze bij mij kwamen eten, was de daling met de duikersklok in PS VR Worlds. Dat vonden ze allebei erg mooi en dat vond ik toen zelf ook erg leuk dat ze dat wilden proberen en erg positief waren.

Dokter Caspari
2 jaren geleden

Mooi artikel man, ik kon er altijd wel van genieten als mijn ouders ‘mijn’ hobby (die hen geen klap interesseert) ineens fascinerend vonden. Dit is maar enkele keren gelukt (m’n pa wilde soms wel eens GTA doen, maar dan enkel in trucks rijden), maar om één of andere reden had dit altijd iets wat mij enthousiast maakte. Eindelijk snapten ze een tipje van de sluier waarom ik gamen zo leuk vond.

Luigi1985
2 jaren geleden

Nice. Mijn ouders hoef ik Flight Simulator niet te laten zien, maar ik heb wel onlangs mijn Nintendo Wii U met een zooi Wii-games bij ze gedropt. Hij is n.l. net een maandje met pensioen.

Mijn vader vond/vindt Super Mario Bros 3 helemaal geweldig, ook al kan ie er geen kloot van en strandt hij al 30 jaar bij het vierde level van world 1 (daar beweegt het beeld ook mee). Nu is hij een beetje Wii Sports aan het spelen en New Super Mario Bros. Wel leuk om te zien dat ie nog steeds met zijn hele lichaam meebeweegt als Mario springt.

dubbeldl01
dubbeldl01
2 jaren geleden

Zeer leuk om dat te mogen ervaren. Mijn vader heeft het vroeger 1x geprobeerd er zelf in te komen met Alex kid op de sega mastersystem. Hij zat er zover in dat hij op een gegeven moment zijn voet door de console stampte 🙂 Ik wenen, mijn moeder woedend en hij is meteen een nieuwe gaan halen maar heeft het nooit meer aangeraakt 🙂

De gamereleases van deze week

Stem nu op de Member Content van de maand [December]