in

Epic aan de slag met veiligheidsmaatregelen accounts


Om te voorkomen dat iemand toegang krijgt tot een Epic-account geeft Epic voorzorgsmaatregelen waar een gebruiker rekening mee kan houden. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat een account met hetzelfde wachtwoord op een ander platform gehackt is, loopt je Epic-account ook gevaar. Voor de meesten spreekt dit misschien voor zich, maar niet iedereen staat hierbij stil. Verder lichten ze veranderingen wat betreft veiligheid voor de toekomst toe.

In de toekomst kunnen we meer veiligheidsmaatregelen verwachten. Zo is Epic druk bezig met dubbele authenticatie. Bij accounts die lang niet zijn gebruikt is het nodig om een code in te voeren om in te kunnen loggen.

Epic Games Store

Ook kunnen mensen die binnenkort een nieuw account aanmaken een e-mailverificatie verwachten. Oude accounts hadden dit nog niet nodig. In het verleden was er sprake van veel inactieve Epic-accounts door bots. Epic is bezig met dit oplossen en deze nepaccounts te verwijderen. Voor mensen die een account aanmaken en zien dat hun mailadres al in gebruik is, is het mogelijk om deze via “reset password” terug te krijgen.

Verder houdt Epic zich bezig met het in de gaten houden van gelekte inlogcombinaties. Deze worden geblokkeerd, zodra deze gebruikt worden om in te loggen. Het is mogelijk om je wachtwoord te resetten om weer in te kunnen loggen. Wachtwoorden zelf worden gecheckt door Epic via Have I been Pwned om te kijken of ze niet al ergens bekend zijn.

Dat Epic aan een betere beveiliging werkt is voor velen goed nieuws. Epic ontving veel klachten over de beveiliging van accounts. Dit varieerde van gehackte accounts tot complottheorieën, waarin werd gedacht dat Tim Sweeney spioneerde namens de Chinese overheid. Waar of niet waar, Epic gaat hoe dan ook de veiligheid verbeteren.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo ziet de Switch-versie van Mortal Kombat 11 er uit

Vliegtuigen keren terug naar Fortnite