in

Epic bood 200 miljoen dollar voor Sony-games exclusief op Epic Games Store


Dat blijkt uit documenten die uit de rechtszaak tussen Epic Games en Apple komen. Epic zou 200 miljoen dollar voor vier tot zes PlayStation-games hebben geboden aan Sony en zou hebben gewacht op een reactie van het bedrijf. Overigens is het niet duidelijk of het om 200 miljoen dollar per game, of voor de vier tot zes games samen ging.

Het is niet bekend wat Sony’s reactie was, maar vooralsnog zijn er geen first-party PlayStation-games exclusief op de Epic Games Store verschenen. Er zijn wel diverse Sony-games op de Epic Games Store beschikbaar, waaronder Horizon Zero Dawn en het aankomende Days Gone, maar die spellen staan ook op Steam.

In hetzelfde document valt ook te lezen dat soortgelijke gesprekken met Microsoft moeizaam verliepen, omdat de bedrijven elkaar als concurrenten zien. Ook wordt gemeld dat Xbox-baas Phil Spencer en Valve-baas Gabe Newell zo nu en dan gesprekken voerden.

Uit het document blijkt dat Epic het hoogstwaarschijnlijk niet eens heeft geprobeerd bij Nintendo. Epic noemt een mogelijke samenwerking een “hoge bal” en “kansloos”. Dat ligt in lijn met eerdere berichten over samenwerkingsvoorstellen met Nintendo. Toen Microsoft een voorstel voor een overname van Nintendo maakte, zouden Nintendo-topmannen tijdens de meeting naar verluid een uur lang hebben gelachen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PS5-versie Sniper Ghost Warrior Contracts 2 uitgesteld

Q-N-A: Welke dienst gebruik jij om samen te gamen?