in

Epic Games klaagt ar-bedrijf Nreal aan


De aanklacht is afgelopen week ingediend bij een rechtbank in de Verenigde Staten. Epic meent dat de naam Nreal teveel lijkt op en klinkt als Unreal. Laatstgenoemde is een gamereeks en onderdeel van de naam ‘Unreal Engine’. Deze engine van Epic wordt door het bedrijf zelf voor game-ontwikkeling gebruikt, alsmede voor de ontwikkeling van games van andere bedrijven.

De keuze voor de naam zou volgens Epic bewust zijn gemaakt door Nreal om zo mee te liften op het succes van de Unreal Engine. Daarbij stelt Epic dat beide bedrijven in hetzelfde marktsegment werkzaam zijn. 

Nreal bracht in 2020 de Nreal Light uit, een augmented reality-bril. Ook werd de game Nreal Tower gelanceerd, die gebruikmaakt van de functies van de bril. De bril moet later dit jaar in de Verenigde Staten uitkomen, maar is nu al verkrijgbaar in landen als Zuid-Korea, Spanje en Duitsland. Vodafone brengt de ar-bril uit in het Westen.

Het is niet de enige rechtszaak waar Epic op moment van schrijven in verwikkeld zit. Een paar weken terug is de rechtszaak tussen Epic Games en Apple begonnen.

Nreal

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Samurai Shodown verschijnt op 14 juni op Steam

Mass Effect Legendary Edition-patch lost diverse bugs op