in

Epic Games klaagt organisator van gefaald evenement aan


Tijdens het evenement werd gebruik gemaakt van het logo en de naam van Fortnite. De maker van Fortnite, Epic Games, was echter nergens van op de hoogte. Epic Games was het achteraf ook zeker niet eens met het bestaan van het evenement en klaagt Exciting Events daarom aan. “De kwaliteit van de ervaringen van onze gebruikers zijn ontzettend belangrijk voor ons. Of dat nou in het spel is of tijdens publieke evenementen”, geeft een woordvoerder van Epic Games aan. “Wij zijn op geen enkele manier betrokken bij het evenement dat in Norwich is gehouden en we hebben gerechtelijke stappen genomen tegen de organisator.”

Epic lijkt het goed te doen, want Exciting Events heeft al een statement naar buiten gebracht dat gerelateerd lijkt te zijn aan de rechtszaak. “We moeten alle handel direct stilzetten en aankomende Fortnite-evenementen annuleren”, aldus Shaun Lord, hoofd van Exciting Events.

Fortnite

Het evenement was een grote teleurstelling voor velen. Zo was er voor de 2.800 bezoekers slechts één klimmuur aanwezig waar maximaal drie mensen tegelijk op konden klimmen, een boogschietruimte waar maximaal vier mensen tegelijk konden oefenen, maar vier karts en een soort speelgrot wat zich volgens een bezoeker “achterin een trailer bevond zat met een goedkope plastic glijbaan eraan vast.”

Verder was er een ruimte aanwezig met pc’s waarop mensen Fortnite konden spelen. Dit was echter wel tegen betaling, wat vrij opmerkelijk is aangezien het spel thuis gratis te downloaden is. Het evenement zelf was ook niet gratis. Voor 12 pond had men een kaartje en voor 32 pond kregen ze een bandje erbij voor early acces. De mensen die geen early acces-bandje hadden aangeschaft, hebben uren in de rij gewacht tot ze het terrein op konden.

Exciting Events was al bezig met bezoekers hun geld teruggeven. Lord wilde niet zeggen om hoeveel mensen dit ging, maar gaf aan dat het contact op persoonlijke basis verloopt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bijzondere easter eggs Red Dead Redemption 2

Verander binnenkort van team in Pokémon Go