in

Epic Games onderneemt in Verenigd Koninkrijk juridische stappen tegen Apple en Google


De Fortnite-maker doet een beroep op het Competition Appeal Tribunal, een overheidsorgaan dat oordeelt over competitie tussen bedrijven. Volgens Epic Games hebben zowel Google als Apple hun ‘dominante positie op de markt misbruikt’ en deelgenomen aan ‘anti-competitieve praktijken’ in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

De aanklachten werden beide in december ingediend, maar zijn recent openbaar gemaakt. Specifiek vraagt Epic dat Fortnite weer beschikbaar wordt gesteld in beide digitale winkels, nadat ze de game werd verwijderd omdat Epic Games een update doorvoerde om geen commissie te hoeven betalen aan beide platformhouders.

Specifiek vraagt Epic of Apple toestaat dat de Epic Games Store gedownload kan worden op Apple-producten, naast Apple’s eigen winkel. Ook vraagt Epic of het verplicht installeren van de Google Play Store op smartphones in het Verenigd Koninkrijk gestopt kan worden.

Het is nog onduidelijk wanneer het Competition Appeal Tribunal oordeelt over de aanklachten. De rechtszaak van Epic Games tegen Google en Apple beginnen in respectievelijk februari en mei.

Fortnite

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo ziet Peach’s Castle eruit als level in GoldenEye 007

Samurai Shodown op 16 maart beschikbaar voor Xbox Series X en S