in

Epic Games weet van Fortnite-account-hacks


Sommige spelers hebben hoge rekeningen ontvangen gemaakt door hackers die misbruik maakten van hun account. Deze bedragen kunnen oplopen tot in de honderden dollars. Slachtoffers kunnen contact opnemen met Epic Games.

Zo vertelt Tyler, een Fortnite: Battle Royale-speler, aan gamewebsite Kotaku dat een vriend van hem zijn personage online zag in het hoofdspel Save the World. Tyler heeft het spel echter nooit gekocht. Vervolgens kreeg hij een e-mail met bevestigingen van betalingen van 149,99 en 99,99 dollar. Dit kon gebeuren omdat zijn credit card gekoppeld is aan zijn account. Ondertussen heeft hij het geld teruggekregen.

Fortnite Halloween

In een e-mail naar Kotaku vertelde Epic Games dat ze zich bewust zijn van de problemen en op zoek zijn naar een oplossing. “Wij zijn ons bewust van gevallen waar de accounts van spelers misbruikt worden met bekende hacks en we willen deze problemen graag direct oplossen met de getroffen spelers,” aldus Epic Games. Onder andere geven ze spelers de optie hun accounts beter te beveiligen door bijvoorbeeld hun Facebook-account te linken aan die van Fortnite. Ook kan iedereen die denkt dat zijn account gehackt is een bericht sturen naar player support. Er is ook een veiligheids-checklist waar je even kan kijken of je een verhoogd risico loopt.

Er zijn veel klachten van spelers op Reddit en het Fortnite-forum over deze gebeurtenissen. De meningen over het al dan niet adequaat handelen van Epic zijn gemengd. Hoe dan ook is het beter het probleem te voorkomen dan het achteraf op te lossen, dus spendeer wat tijd aan de extra beveiliging.

Heb je echter bevestigingen van betalingen ontvangen die je niet gedaan hebt (zeker als ze in het Russisch zijn zoals het onderstaande plaatje) neem dan contact op met player support. Overweeg ook om je wachtwoord te veranderen.

Russische Fortnite-betaling

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Makers van Goat Simulator werken aan nieuwe game Satisfactory

Geheim in Super Mario Odyssey onthuld door Nintendo