in

Epic Games wordt aangeklaagd: ‘Fortnite is bewust verslavend’


“Tijdens het ontwikkelen van Fortnite heeft Epic Games psychologen en andere deskundigen in dienst genomen om de game zo verslavend mogelijk te maken”, stelt Alessandra Esposito Chartrand, advocaat bij Calex Légal. Volgens de advocaat weten de ontwikkelaars donders goed waar ze mee bezig zijn en spelen ze in op de verslavingsgevoeligheid van kinderen.

In het verleden hebben er meerdere rechtszaken plaats gevonden met ongeveer hetzelfde thema. Zo werden verschillende tabaksbedrijven aangeklaagd omdat zij, volgens de aanklager, te weinig deden om hun consumenten te beschermen van een verslaving. Chartrand is ervan overtuigd dat Epic Games min of meer dezelfde fout begaat: “Ze maken hun product zo verslavend mogelijk”, zegt Chartrand.

Slipstreams Fortnite Season 9

De rechtszaak is tot stand gekomen door het bezwaar van de ouders van een tien- en vijftienjarig kind. “Als wij van tevoren hadden geweten hoe verslavend dit spel was en dat het levens verpest, hadden wij onze kinderen geen Fortnite laten spelen”, verklaarden de ouders bij advocatenbureau.

Vooralsnog heeft Epic Games niet gereageerd op de aanklacht, het is onduidelijk of de ontwikkelaar in aanloop van de rechtszaak überhaupt op de zaak gaat reageren. Het is immers niet de eerste keer dat Epic Games wordt aangeklaagd; eerder gebeurde dat vanwege de Fortnite-dansjes en de battle royale-modus. Epic Games is er tot nu toe nog vrijwel onbeschadigd uitgekomen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zeventig nieuwe handgemaakte missies door GTA V-mod

Rain of Reflections Chapter 1: Set Free review – genoeg regen, weinig reflectie