in

Epic: ‘Sony PlayStation laat uitgevers betalen voor cross-play’


In de documenten is te zien hoe Epic Games in 2018 met Sony aan het onderhandelen was om cross-play aan Fortnite toe te voegen. Epic gaf daarbij aan dat het bij diens standpunt wilde blijven, aangezien Fortnite volgens hen de grootste game van het moment was: de game moest en zou cross-play krijgen. Cross-play houdt in dat spelers op verschillende systemen met en tegen elkaar kunnen spelen.

Epic-baas Tim Sweeney liet volgens The Verge tijdens de rechtszaak weten dat bepaalde omstandigheden er voor zorgen dat uitgevers Sony moeten betalen bij de aanwezigheid van cross-play. “In bepaalde gevallen moet Epic extra omzet aan Sony betalen. Als iemand vooral op PlayStation speelt, maar er op de iPhone voor betaalt, kan die compensatie worden geactiveerd.” Volgens Sweeney is Sony de enige platformhouder die dit doet. 

Een uitgegeven document, die hieronder te zien is, benadrukt dit. Wanneer spelers voornamelijk Fortnite op een PlayStation-console spelen, maar hun geld in Fortnite op andere systemen uitgeven, vraagt Sony compensatie in de vorm van ‘cross-platform revenue share’.

Sony besloot in september 2018 cross-play op PlayStation 4 te activeren voor bepaalde games, nadat er geruime tijd negatieve berichten in de media kwamen over het feit dat cross-play op consoles niet of nauwelijks mogelijk was. Deze discussies werden in gang gezet toen Fortnite op de Switch lanceerde en het bleek dat spelers niet hun bestaande Fortnite-account naar de Switch-versie konden overzetten. Inmiddels is cross-play een steeds vaker voorkomende optie op alle systemen.

Tijdens de rechtszaak tussen Epic en Apple, die gisteren is begonnen, werden diverse documenten gedeeld met interne informatie over Epic Games. Daarin werden ook details gegeven over de verdiensten en uitgaven van het bedrijf.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe Noclip-documentaire zoomt in op RollerCoaster Tycoon

Korte Elden Ring-clip blijkt niet uit de game te komen