in

Esmee In Cosplay: The Making Of Ciri – Deel 3: Ciri’s Zwaard


Ik begin met het tekenen van het zwaard op karton, om zo de juiste afmetingen te vinden. Hiervoor gebruik ik de 3D-afbeelding van Ciri in de cosplaygids die ontwikkelaar CD Projekt Red beschikbaar heeft gesteld.

Wanneer ik de juiste vorm en afmeting heb vastgesteld, trek ik het lemmet tweemaal over op het thermoplastische materiaal CastFixx, wat ik ook al gebruikte voor het armour van mijn Demon Hunter in de allereerste Esmee In Cosplay-videoreeks. Ik knip beide vormen uit en plak deze later op elkaar met behulp van een heatgun, die de lijmlaag van de thermoplasten activeert. Tussen de twee lagen plaats ik een dik ijzerdraad om het zwaard stevigheid te geven, omdat deze anders verbuigt als een zielig plantje.

Voor het handvat probeerde ik een paar verschillende dingen. Mijn eerste poging om deze van foam te maken flopte compleet; achteraf had ik hem uit een dik stuk foam kunnen halen om deze vervolgens te modeleren met een dremel, hoewel het gewicht waarschijnlijk alsnog te licht was geweest. Mijn tweede poging met een rol dik karton en stukjes foam was eveneens een fiasco. Uiteindelijk vond ik twee bijzonder stevige plastic shotglaasjes in de vorm van reageerbuisjes, die ik nog over had van een Harry Potter-feest. Deze gebruik ik voor de basis van het handvat. De uitstulpingen en het iconische rondje met de streep erdoorheen haal ik uit foam en de thermoplast Worbla.

Esmee in Cosplay

Nu het handvat is geslaagd, smelt ik deze vast aan het lemmet. De heatgun doet weer al het werk. Wanneer de twee onderdelen stevig aan elkaar vastzitten en afgekoeld zijn, kan ik beginnen met het verven van het zwaard – een behoorlijk tijdrovend klusje. Ik gebruik eerst een spuitbus om het gehele zwaard zwart te maken, om zo het zilver beter uit te laten komen. Vervolgens breng ik zeven lagen metallic zilver aan door met een bijna droge kwast over de lengte van het lemmet, de uitstulpingen en het rondje te deppen. Dit is best goede bezigheidstherapie.

Heel wat werk- en drooguurtjes later leg ik de laatste hand aan het zwaard: het omwikkelen van het handvat met een strook lichtbruine suède stof. Deze maak ik vast op slechts twee plekken met industriële lijm en daar wikkel ik de strook nogmaals om, gezien de lijm door de stof drenkt en zichtbaar opdroogt. Als allerlaatste stap spuit ik het hele zwaard over met blanke lak om de verf te beschermen en er voor te zorgen dat de stof niet rafelt.

Esmee in Cosplay

Natuurlijk heeft het zwaard ook een schede nodig om in te rusten. Hiervoor gebruik ik een rode nepleren stof die ik donkerder maak met schoensmeer. Ik trek de afmeting van het lemmet over op de stof met een paar centimeter speling voor de naad en herhaal dit. Beide stukken knip ik uit en naai ik aan elkaar met de mooie kant van de stof naar binnen, zodat dit straks de buitenkant is en de naad praktisch onzichtbaar wordt. Met een potloodje teken ik de markeringen erop, welke ik later nog verduidelijk met een zwarte fineliner. De metalen delen van de schede heb ik later nog van CastFixx en Worbla gemaakt, die ik glad maak met houtverf en vervolgens een zilveren kleur.

Het zwaard en de schede zijn nu af! In de volgende aflevering zie je hoe ik de laatste onderdelen maak en de puntjes op de i zet. In vorige afleveringen zie je hoe ik de broek en het shirt hebt gemaakt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verken de diepten van Subnautica op PS4 vanaf 4 december

Pokémon: Let’s Go Pikachu en Eevee review – Voor een nieuwe generatie trainers