in

Esmee in Cosplay: Viencon 2019


Barbecues en bikini’s

Het laatste weekend van augustus is zonovergoten en daarmee perfect voor Viencon. Dit is geen typische conventie met een tjokvol programma aan activiteiten, maar meer een bijeenkomst van vrienden die drie dagen lol trappen, barbecueën en zwemmen. Er zijn kraampjes, wedstrijden, colleges en een game room zoals op de meeste conventies, maar het zijn vooral de mensen die de sfeer maken.

Viencon

Foto: Kees Stravers

Op vrijdagavond staan er bij tientallen huisjes barbecues te fikken. Er wordt gelachen, geproost en gerelaxt. Wanneer de zon zakt trekt het halve park, uitsluitend Viencon-bezoekers, naar het zwembad, hét selling point van deze conventie. Het zwembad is tussen half 9 en half 12 ’s avonds namelijk voor alleen conventiegangers geopend. De mooiste zwemkledingversies van personages uit onder andere My Hero Academia, Zelda en Pokémon worden door fotografen vastgelegd langs het water. Verderop in het water staat dertig man te lummelen met een enorme opblaasbare watermeloen, terwijl een zeemeermin tussen hen door zwemt.

Op eigen tempo

Zodra het zwembad sluit trekken de Viencon-gangers naar hun eigen huisje of die van vrienden om nog gezellig na te zitten, te gamen of te gaan slapen. Dat is het mooie van deze conventie: je kunt volledig je eigen gang gaan en lol hebben met je eigen huisgenootjes of erop uit te trekken en de gezelligheid op het park proeven.

Viencom

Overdag is er coor cosplayers een hoop te doen: poseren bij de miniwaterval, minigames spelen bij de themakraampjes, eten bij het Maid Café, chillen in het zonnetje of een college over Nendoroid-fotografie bijwonen. Nendoroids zijn kleine beweegbare figures van anime-en gamepersonages. Je kunt vrijwel alle onderdelen van een ‘Nendo’ verwisselen met die van een andere Nendo: gezichtsuitdrukkingen, kapsels, kleertjes, handgebaren en accessoires. Dit is waar ik mijn nieuwe hobby ontdek: het verzamelen van Nendoroids, bijpassende diorama’s bouwen en dit fotograferen.

Mijn volgende kostuum zal dus even op zich laten wachten, maar intussen kan ik wel vol trots mijn Xena-kostuum laten vastleggen in de natuurlijke omgeving van de Limburgse Peel!

Xena

Foto: N8E

Kudo’s voor Vien en de gophers

Vien, de organisator van Viencon, laat weten dat er dit jaar al 40 procent meer tickets zijn verkocht dan vorig jaar. Inmiddels is een derde van het park afgehuurd voor cosplayers en hun vrienden. Zij komen niet alleen uit Nederland en het nabijgelegen Duitsland, maar ook vanuit België, Frankrijk en zelfs het Verenigd Koninkrijk! “Misschien dat we het hele park kunnen afhuren… volgend jaar”, zegt Vien. “Nee, dan word ik helemaal grijs,” grapt hij, “maar dat is wel het uiteindelijke doel. Laten we daar elk jaar samen naartoe groeien.”

Een kleine club gophers zorgt ervoor dat verder alles op rolletjes loopt en dat Vien nog even zijn oorspronkelijke haarkleur kan behouden. Ze bouwen de stands op, staan klaar voor vragen, proberen alcohol van de dansvloer te weren bij dj Deshima Sounds, zorgen dat het park netjes blijft en maken het extra gezellig. Bedankt voor het topweekend, dames en heren!

Viemcom

Viencon is een conventie die zowel gezellig en energiek als ontspannen en volwassen is. Zowel overdag als ’s avonds geniet iedereen op zijn of haar eigen tempo: Super Smash Bros. spelen in het vakantiehuisje, lol maken op de Center Parcs plaza, watertrappelen in het zwembad of losgaan op de dansvloer.

Volgend jaar ben ik er in ieder geval weer bij, samen met mijn broer en vriendlief Kevin, die tegen die tijd mijn wettelijke echtgenoot is!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Membercontent van de maand september 2019

Vs. Castlevania verschijnt morgen voor de Nintendo Switch