in

Esmee in Cosplay – Xena: Warrior Princess: Deel 1


Xena Cosplay

Stoer rolmodel

Ik was misschien een jaar of zeven toen ik voor het eerst Xena: Warrior Princess keek, samen met mijn vader op de bank. Wat mij vooral aan haar opviel was dat ze een total badass is. Ze stond zonder vrezen oog in oog met een leger van vijanden en maakte korte ook nog eens metten met hen. Samen met haar sidekick Gabrielle probeerde ze haar vroegere misstappen goed te maken door onschuldige mensen, die zichzelf niet konden verdedigen, te beschermen.

In die tijd waren er niet zoveel stoere vrouwen op tv en Xena is, naast Buffy the Vampire Slayer, de enige die mij is bijgebleven. Nu zijn de tijden anders en mogen we opkijken tegen onder andere Daenerys Targaryen uit Game of Thrones, Michonne uit The Walking Dead, Liv Moore uit iZombie en Jessica Jones uit de gelijknamige serie en The Defenders. Om dit rolmodel te eren ga ik aan de slag met een cosplay van Xena én houd ik me extra met krachttraining bezig om haar hopelijk zo goed mogelijk neer te kunnen zetten.

Drie keer is scheepsrecht

Ik houd er zo’n beetje voor het eerst fatsoenlijk een tutorial bij en een naaiboek van Kamui Cosplay, waar haar werkproces van Xena’s cosplay voor een deel in staat beschreven.

Ik maak Xena’s kostuum voornamelijk van kunstleer en foam. Voor het nepleer heb ik een donkerbruine stretchvariant gekozen en voor de voering, oftewel de extra laag aan de binnenkant van het pak, een stevige zwarte katoenen stof. Gezien mijn paspop bijna dezelfde vorm heeft als ikzelf, tape ik die in met ducttape en teken ik de lijntjes voor het korset. Hier komen straks de naden.

Ik maak eerst een testversie uit de voering, maar deze blijkt veel te groot te zijn. Vervolgens maak ik er een van het kunstleer en ben ik ook allerminst tevreden. De stof ziet er kreukelig uit en de vorm komt niet goed tot zijn recht. De derde poging bestaat uit kunstleer met voering, wat ik eigenlijk oorspronkelijk van plan was. Waarschijnlijk dacht ik tijd te kunnen besparen, ik weet niet precies wat er door mijn hoofd ging, maar het kostte me alleen maar extra tijd. In de video lijkt het alsof het zó in elkaar zit, maar stiekem kostte het flink wat dagen om te maken. Het eindresultaat is echter een plaatje!

Onder het korset komt een rokje, bestaande uit een tailleband en daaraan slierten tot ongeveer halverwege mijn bovenbenen. Deze haal ik uit het kunstleer. Over de brede slierten komen nog kleinere, die ik aan elkaar vastmaak met goudkleurige splitpennen.

Xeno

Alles valt te leren

In de volgende aflevering ga ik aan de slag met het armor. Deze maak ik volledig van foam, gesponsord door Cosplay Shop Select Style. Nu ben ik zelf nog een aardige noob op het gebied van foambewerking. Voorheen gebruikte ik foam alleen ter volume van armor, wat ik vervolgens bedekte met worbla (dat koekjesdeeg). Foam op zichzelf is echter vele malen lichter in gewicht, blijft enigszins flexibel (en daarmee comfortabeler), is goedkoper en ik heb mensen echt de tofste dingen ermee zien maken. Dat wil ik ook kunnen, dacht ik. Alles valt te leren, is mijn motto, dus we gaan het zien!

Ik wil het kostuum zelf voor Viencon af hebben, wat plaatsvindt van 30 augustus tot en met 2 september in Centerparcs Limburgse Peel. De eerste editie miste ik vorig jaar helaas omdat ik mezelf nog niet op de rit had, maar dit jaar ga ik gezellig heen met mijn broer en een vat vol energie!

Kijk daarom uit naar de volgende afleveringen waarin ik Xena’s armor volledig uit foam haal, haar schoenen en chakram maak en verslag doe van Viencon!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit is waarschijnlijk het logo van Need for Speed Heat

Apex Legends vraagt minstens 178 euro voor cosmetisch item