in

Esmee in cosplay- Xena: Warrior Princess: Deel 2


Er gaat flink veel tijd in het armor zitten, eigenlijk nog meer dan ik had verwacht. Gelukkig krijg ik veel hulp van mijn vriend Kevin en ben ik er nu van overtuigd dat ik Xena op tijd afkrijg voor Viencon in Centerparcs Limburgse Peel.

Online patronen

Om het armor netjes te kunnen maken heb ik online patronen opgezocht en deze uitgeprint, om ze vervolgens met een pen over te trekken op een foamplaat van een halve centimeter dik. Deze snijd ik uit met een precisiemesje. In principe kan het ook met een stanleymes, maar een dunner mesje is handiger. Ik haal zo twee maar liefst bovenarmstukken, onderarmstukken, schouderstukken en de borst- en rugplaat uit het foam. Met een revolvertang maak ik mooie ronde gaatjes in de armstukken. Hier komen later splitpennen in om het armor aan het leer te bevestigen.

Xena 1

Schuren, schuren en nog eens schuren

De volgende stap, de meest tijdrovende, is het schuren van het foam. Hiervoor gebruik ik mijn dremel. Ik begin met een grof opzetstukje, dan gebruik ik een opzetstukje met een fijnere korrel en uiteindelijk heb ik nog een zacht opzetstukje gebruikt, waarmee je eigenlijk polijst. Dit zorgt ervoor dat de hobbels in het materiaal wat minder opvallen en kleine ‘haartjes’, veroorzaakt door het schuren, vlak gemaakt worden. Wegens tijdgebrek doet het meeste schuurwerk, zodat ik mij onder andere op het maken van de jurk en de laarzen kan richten. We steken samen zo’n twintig uur in het schuren van de armor-stukken.

Nu alles netjes glad is kan het foam geseald worden. Hiervoor gebruik ik PlastiDip van Cosplay Shop Select Style. Sealen is nodig om foam meer stevigheid te geven en te zorgen dat verf beter blijft zitten en niet door het foam wordt opgezogen. Nu zijn er verschillende middelen waarmee je kunt sealen. Ik kies voor PlastiDip omdat dit in een spuitbus zit, mooi flexibel blijft, niet breekt en zwart de zwarte kleur een goede ondergrond voor de verf is.

Xena

Even timmeren

Alvorens ik het armor kan spuiten, bouw ik een spray booth. Niks professioneels verder; enkel zes tegen elkaar getimmerde en geplakte plankjes met een haakje erin en afdekplastic om de verfresten op te vangen. Aan het haakje hang ik een visdraadje met mijn armor eraan. Tussen elke laag moet het twintig minuten drogen (in de video hoor je me zes uur zeggen, maar dat had ik verkeerd gelezen). Voor het verven moet het minimaal vier uur drogen en er zijn twee of drie lagen nodig.

Ik heb het armor dus op het foam overgetrokken met patronen, dit met een mesje eruit gesneden en 3D-vorm eraan gegeven door met een dremel het foam te schuren. Vervolgens spuit ik twee tot drie lagen PlastiDip erover om het foam te sealen, zodat dit sterker wordt en beter te verven is. Hiervoor heb ik bovengenoemde spray booth gebouwd, die nu in mijn schuur staat.

In de volgende aflevering zie je hoe ik Xena’s wapen en haar laarzen maak! Voor de laarzen gebruik ik een goedkoop paar uit de kringloop van 2,50 euro en het wapen maak ik eveneens van foam. Hier kun je ondertussen de vorige Esmee in Cosplay teruglezen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Xbox-gebruikers werden afgeluisterd door Microsoft

Cyberpunk 2077-map kleiner dan die van The Witcher 3