in

eSport-update: Ajax pakt kampioenschap E-Divisie


Het reguliere voetbalseizoen was al een tijdje beslist, maar de winnaar van de FIFA-variant is pas sinds afgelopen vrijdag bekend. Daarnaast heeft League of Legends een Emmy gewonnen en kunnen Dota 2-spelers flink wat geld verdienen tijdens The International 2018.

Ajax algemeen kampioen E-Divsie

Ajacied Dani Hagebeuk is algemeen FIFA-kampioen van Nederland. In de finale versloeg hij Ali Riza Aygün van PSV. Daarmee heeft Hagebeuk zijn titel geprolongeerd, vorig seizoen nam hij de eDivisie-kampioensschaal namelijk ook mee naar huis.

eDivisie

Anderhalve week geleden werd Dani Hagebeuk eerste bij de Xbox-competitie van de eDivisie. Ali Riza Aygün won in december de PlayStation-variant en afgelopen vrijdag vond de algemene finale plaats. In de eerste wedstrijd won Hagebeuk met 5-1 van de PSV’er, waardoor de return niet belangrijk leek. Ondanks dat Ali Riza Aygün nog probeerde terug te komen, kreeg hij de bal niet in het doel en eindigde het tweede duel in een doelpuntloos gelijkspel.

Dani Hagebeuk werd vorig jaar ook kampioen en wint behalve een kampioensschaal ook tickets voor de voorrondes van het wereldkampioenschap FIFA 2018. Ali Riza Aygün, die zaterdag zonder veel problemen de Brabantse Kampioenschappen op zijn naam schreef, moet zich online kwalificeren voor die voorrondes.

Oxford gaat eSport-cursussen aanbieden

De wereldberoemde universiteit Oxford gaat jong talent helpen om door te breken in eSport. De Britse universiteit gaat onder andere lessen aanbieden die jongeren moeten helpen om zich aan te passen aan het professionele eSport-klimaat. Daarnaast worden diverse toernooien georganiseerd op de campus van Oxford.

Deze samenwerking is onderdeel van een deal die het Britse departement voor internationale handel sloot met de Chinese tech-gigant Tencent. Oxford is overigens niet de eerste grote universiteit die dit doet, dit soort cursussen wordt onder andere ook al gegeven bij de universiteit van York. Overigens kon je twee weken geleden lezen dat er in Frankrijk zelfs een heuse eSport-campus wordt gebouwd.

Tackle Fifa 20

Acht esporters mogen nieuwe Smash testen tijdens E3

Een paar maanden geleden kondigde Nintendo aan dat er dit jaar een nieuwe Super Smash Bros.-game gaat verschijnt en de eerste gameplay zien we waarschijnlijk tijdens de E3. Verschillende grote eSporters gaan wedstrijden spelen tijdens de grootste gamebeurs van het jaar.

Onder de eSporters zitten onder andere wereldsterren als Adam ‘Armada’ Lindgren, Joseph ‘Mango’ Marquez en onze landgenoot Ramin ‘Mr.R’ Delshad. De wedstrijden worden gespeeld op 12 juni, een exacte tijd is op dit moment nog niet bekend.

PrijZenpot Dota 2 The International al bijna tien miljoen

Het jaarlijkse Dota 2-toernooi The International is het grootste eSport-toernooi als het gaat om prijzengeld. Afgelopen jaar stond de prijzenpot op een recordbedrag van liefst 24 miljoen dollar, maar dat prijzengeld wordt waarschijnlijk dit jaar nóg hoger.

De prijzenpot voor The International wordt voor het grootste deel bij elkaar verdiend door het verkoop van het in-game ‘Battle Pass’, als je die koopt krijg je toegang tot exclusieve virtuele beloningen. De Battle Pass kost $9,99 en een kwart van de omzet gaat naar de prijzenpot van The International. De pas is sinds 9 mei te koop en de verkoop heeft ondertussen al gezorgd voor een prijzenpot van bijna 9 miljoen dollar. The International duurt van 20 tot en met 25 augustus, dus het bedrag kan nog vier maanden lang oplopen.

Riot Games wint Emmy met wereldkampioenschap League of Legends

Riot Games heeft de sport-Emmy voor ‘Outstanding Live Graphic Design’ gewonnen voor de uitzending van de League of Legends World Championship finale van afgelopen jaar. Behalve het wereldkampioenschap League of Legends, maakte ook de Injustice 2 ELeague kans op de prijs.

De finale van het wereldkampioenschap League of Legends werd gehouden in het Olympisch Stadion van Peking. Tijdens het evenement vloog er onder andere een virtuele draak door het stadion. Het toernooi werd gewonnen door het Koreaanse team Samsung Galaxy dat zo’n 1.6 miljoen dollar mee naar huis mocht nemen.

Overwatch League-finale is in New York

De finale van het eerste seizoen van de Overwatch League vindt plaats in New York. Blizzard gaf vorige week aan dat de zes beste teams op 27 en 28 juli in het Barclays Center in New York strijden om de titel. De play-offs voor het toernooi vinden zoals gewoonlijk plaats in de Blizzard Arena in Los Angeles.

De finale in New York kan goed uitkomen voor New York Excelsior. Dat team won anderhalve week geleden de derde periode van de Overwatch League en staat op de eerste plek in de competitie. Ruim een maand geleden won het team uit New York ook al de tweede periode.

Deze week in eSports – Mid Season Invitational – League of Legends

Het League of Legends Mid-Season Invitational is in volle gang. Aankomend weekend wordt tijdens de play-offs beslist wie kampioen wordt. Tijdens de poulefase zijn in ieder geval flink wat gekke dingen gebeurd, dus houd rekening met een aantal verrassingen dit weekend.

Voor Europa is Fnatic nog steeds in de race voor het kampioenschap. Evenals het Chinese Royal Never Give Up, het Zuid-Koreaanse Kingzone DragonX en het Taiwanese Flash Wolves. Hoeveel geld het winnende team verdient is nog niet bekend. De prijzenpot wordt namelijk nog aangevuld door in-game verkopen. De wedstrijden zijn gratis te zien op Twitch en aankomende zondag begint de finale om 12:00.

ESL Pro League finales – Counter Strike: Global Offensive

Als het gaat om prestige in CS:GO zijn er weinig toernooien die kunnen tippen aan de ESL Pro League. Maandenlang is door 36 teams uitgevochten wie mocht deelnemen aan het toernooi en deze week wordt uitgevochten wie de allerbeste is.

Een van de titelfavorieten is Mousesports waar Chris ‘ChrisJ’ De Jong captain is. Onlangs strandde hij in de halve finale van IEM Sydney en hij wil ongetwijfeld die prestatie verbeteren. De wedstrijden kun je elke dag live volgen op YouTube. De finale is aankomende zondag om 20:00.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Witcher op Netflix – Waarom ik m’n hart vasthoud

Alles wat je moet weten over V-Bucks in Fortnite: Battle Royale