in

Europawijde klacht over defecte Switch Joy-Cons opgezet


De klacht kan op de website van BEUC gelezen worden. De organisatie, die in Nederland bekendstaat als de Consumentenbond, heeft over heel het continent meer dan 25.000 klachten van consumenten ontvangen. Vorig jaar vroegen de verschillende landelijke takken van BEUC, waaronder de Consumentenbond in Nederland, gamers hun ervaringen met de Nintendo Switch en diens controllers te delen.

De klachten zijn doorgestuurd naar de Europese Commissie en diverse nationale consumentenbeschermingsinstanties in Europa. De defecte Joy-Cons zouden misleidend zijn voor consumenten. 88 procent van de Switch-eigenaren die hebben meegedaan aan het onderzoek, claimt dat men in de eerste twee jaar van gebruik problemen had met de controllers.

Veel consumenten melden sinds kort na de lancering van de Switch in 2017 zogenaamde ‘drift’ in de analoge stick van de Joy-Con-controller te ervaren. Dit zorgt er voor dat personages of selecties in menu’s uit zichzelf bewegen, zonder dat de speler de analoge stick daadwerkelijk gebruikt. Nintendo repareert de Joy-Cons in veel gevallen gratis, al verschilt dat per winkel en land.

BEUC wil dat Nintendo alle defecte Joy-Con-controllers gratis repareert en dat het consumenten informeert over de “gelimiteerde levensduur” van de Joy-Cons.

Joy-Cons

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dead Cells-uitbreiding Fatal Falls nu verkrijgbaar

Openwereld-mmo The Day Before aangekondigd