in

Europese Commissie besluit binnenkort of Microsoft’s ZeniMax-deal doorgang krijgt


Dat blijkt uit berichtgeving van nieuwswebsite Reuters. Microsoft diende het goedkeuringsverzoek 29 januari in en moet nu wachten op het oordeel van de Europese Unie.

De regelgevers van de commissie zouden de deal in de voorlopige beoordelingsfase al goed kunnen keuren, maar kunnen ook een grootschalig onderzoek starten. 

Zoals gezegd, kan de acquisitie van ZeniMax door Micosoft niet doorgaan zonder de goedkeuring van de Europese Commissie. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de Europese Commissie Microsoft verplicht bepaalde compromissen te sluiten. Zo moest Facebook bij de overname van WhatsApp beloven dat het geen gegevens zou delen. 

Met de overname komen franchises als Doom, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Dishonored en Quake in handen van Microsoft. Microsoft zegt dat alle ‘iconische Bethesda-franchises’ worden toegevoegd aan Xbox Game Pass voor console en pc.

Microsoft betaalde 7,5 miljard dollar voor de overname en heeft nu 23 ontwikkelstudio’s in bezit. Microsoft hoopt met het kopen van het moederbedrijf van Bethesda zijn positie in de markt te versterken ten opzichte van Sony en Nintendo.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwste Apex Legends-personage Fuse uitgelicht

MGM ziet film over GameStop-chaos wel zitten