in

Vr-headsets van Oculus moeten verplicht worden gekoppeld aan Facebook


De verplichting geldt in eerste instantie voor nieuwe klanten van Oculus. Iedereen die vanaf oktober 2020 voor het eerst een Oculus-product gebruikt, moet inloggen via Facebook.

Bestaande klanten krijgen de optie om hun Facebook-account op te laten gaan in hun huidige Oculus-account. Spelers die dat niet doen, kunnen nu nog ongeveer twee jaar van hun account genieten. Na 1 januari 2023 stopt de ondersteuning voor Oculus-accounts.

Oculus-bezitters die hun Facebook-account op dat moment nog niet hebben gekoppeld, kunnen hun vr-bril overigens wel blijven gebruiken. De functionaliteiten van de headset worden echter beperkt, totdat een Facebook-account is gekoppeld. Ook is het volgens Oculus mogelijk dat sommige games en apps dan niet meer werken. “Dit kan zijn omdat ze functies bevatten waarvoor een Facebook-account nodig is, of omdat een ontwikkelaar heeft besloten om de app of game niet meer te ondersteunen.”

Oculus zegt in de blogpost dat deze verandering nodig is om meer interactie mogelijk te maken in virtual reality. “Door mensen een enkele manier te geven om in te loggen bij Oculus – met hun Facebook-account en wachtwoord – wordt het makkelijk om vrienden te vinden, te verbinden en samen te spelen in vr. We weten dat sociale vr nog meer te bieden heeft en met deze verandering wordt het mogelijk om veel functies die mensen kennen van Facebook te integreren. We kunnen met de kracht van Facebook meer multiplayer- en sociale ervaringen introduceren in vr, zoals Horizon, waarin je kunt verkennen, spelen en werelden kunt creëren.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spiritfarer plotseling uitgekomen op consoles en pc

Minecraft krijgt DLC van Jurassic World