in

The Battle For Middle-Earth nagemaakt door fans


Nadat EA in 2010 de licentie voor The Lord of the Rings verloor gingen de servers van The Battle for Middle-Earth offline. Spelers kunnen nog steeds de campagne spelen en de game lannen, maar online met andere spelers spelen is niet meer mogelijk. Een aantal modders werkt nu echter aan een gratis versie. Deze wordt gemaakt in Unreal Engine 4 en maakt de online feature weer mogelijk.

De mod is te vinden op Mod DB, waar de makers hun fans ook op de hoogte houden van updates. Voor de mod schrijven zij de code helemaal opnieuw en laten ze weten dat de game voorlopig enkel multiplayer bevat. Bovendien staat vermeld dat het bouwen lijkt op het systeem uit het tweede deel en niet uit het origineel. In deel één kon alleen gebouwd worden op vaste locaties, maar in het tweede deel is daar meer vrijheid voor.

De modders bespreken ook hoe het zit met auteursrechten en de daarbij behorende restricties. Op het moment ligt The Lord of the Rings-licentie bij Warner Bros., die Middle Earth: Shadow of Mordor en Shadow of War op de markt hebben gebracht. Hierdoor moeten de makers van Unreal-versie van The Battle for Middle-Earth oppassen.

“Yes, we worry a bit, when it comes to Warner B. and their possible reaction, however, take many examples of non commercial projects of Total War, Skyrim or other engines. We still have an advantage: Unreal Engine 4 is free for non commercial projects, so anybody could play the game for free,” aldus de makers.

Omdat er geen commerciële doeleinden zijn denken zij dat de productie waarschijnlijk veilig is. Ook denken de makers dat ze Warner Bros. niet in de weg lopen, omdat het bedrijf geen strategie-games maakt. Tenslotte hebben de makers de ambitie om in de toekomst de samenwerking met Warner Bros aan te gaan. Dit om een officiële versie van The Battle for Middle-Earth te lanceren.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Yoshi niet op Duitse Super Smash Bros. Ultimate-doos

Splatoon 2: Octo Expansion review – Tachtig-armige uitbreiding