in

Far Cry 6 is volgens Ubisoft toch wel politiek geladen


Eind vorige week werd de eerste gameplay van Far Cry 6 onthuld. In een interview met The Gamer liet narrative director Navid Khavari weten dat het spel geen politiek statement maakt over de huidige situatie in Cuba. Veel gamers reageerden hier verontwaardigd op, omdat het spel overduidelijk een fictief eiland geïnspireerd op Cuba presenteert en men het in de game opneemt tegen een dictator.

In een nieuwe update op Ubisofts blog probeert Khavari meer duidelijkheid te scheppen. “Ons verhaal is politiek. Een verhaal over een moderne revolutie moet dat wel zijn. Er zitten harde, relevante discussies in Far Cry 6 over hoe fascisme in een natie kan ontstaan, over de kosten van imperialisme, gedwongen arbeid, het belang van vrije en eerlijke verkiezingen, LGBTQ+-rechten en meer binnen de context van Yara, een fictioneel eiland in de Caraïben.”

Hoewel het haaks op eerdere uitspraken van Khavari lijkt te staan, spreekt hij zichzelf niet tegen. In het interview met The Gamer vertelde hij dat Far Cry 6 niet zozeer een statement maakt over Cuba – in de nieuwe quote benadrukt Khavari dat Ubisoft problemen die echt in de wereld heersen aankaart in een fictionele omgeving. Deze problemen zijn beïnvloed door “andere landen in de wereld waar politieke revoluties hebben plaatsgevonden”. Maar: “Als iemand een simpele, kant-en-klare politieke statement over specifiek de situatie van het huidige politieke klimaat in Cuba zoekt, vindt men dat hier niet.”

Far Cry 6 komt op 7 oktober naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Epic Games Store, Uplay en Google Stadia.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

I Am Jesus Christ draait nu in Unreal Engine 5

Laatste Total War: Three Kingdoms-patch levert kritiek op