in

Fifa 19 tot nu toe bestverkochte game in Europa in 2019


Uit het onderzoek blijkt dat de meeste landen Fifa 19 als bestverkochte titel hebben op alle beschikbare platformen. De populaire voetbalgame is bijvoorbeeld het meest verkocht in de Benelux, maar ook in landen als Denemarken, Italië, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

New Super Mario Bros. U Deluxe is het meest populair in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. In tegenstelling tot Fifa 19 is New Super Mario Bros. U Deluxe slechts beschikbaar op één platform; de Nintendo Switch. Hiermee is het opvallend dat de game zo succesvol is in Europa.

Gameverkopen Europa GfK

Naast Fifa 19 en New Super Mario Bros. U Deluxe worden nog andere titels genoemd die dit jaar het meest zijn verkocht tot nu toe. Zo heeft Noorwegen de voorkeur voor Red Dead Redemption 2 boven de twee eerder genoemde games. Een ander opvallend detail is de populariteit van Crash Team Racing Nitro-Fueled in Finland. Het is niet alleen de enige keer dat de game wordt genoemd in de onderzoeksresultaten, maar is het pas sinds eind juni van dit jaar beschikbaar.

In de Benelux wordt de top drie van bestverkochte games compleet gemaakt met de titels Red Dead Redemption 2 en New Super Mario Bros. U Deluxe. Verder is het opmerkelijk dat GTA 5 meerdere keren voorkomt in de top drie van verschillende Europese landen. De game verscheen voor het eerst in september 2013 en realiseert na bijna zes jaar nog steeds goede verkoopcijfers.

Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de online-modus van GTA 5 waar nog regelmatig updates voor verschijnen met nieuwe content. Zo werd kort geleden nog een uitbreiding toegevoegd waarin spelers online onder andere een casino kunnen bezoeken. Ditzelfde succes geldt voor Minecraft, dat al sinds 2009 voor het eerst verscheen. Minecraft staat nog hoog in het lijstje in landen als Finland, Italië en Polen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Creëer een vrouwelijke manager in Fifa 20

Hoe techniek en gameplay samenkomen in Call of Duty: Modern Warfare