in

Fifa 20: alle nieuwe informatie verzameld


Releasedatum

Fifa 20 verschijnt op 27 september voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De Switch ontvangt op die dag Fifa 20 Legacy Edition. Spelers die Fifa 20 reserveren, kunnen al eerder aan de slag met de Ultimate Team-modus en kunnen drie dagen voor de release al de Ultimate- en Champions-edities van de game spelen. Beide speciale edities kosten wel meer: 89,99 en 79,99 euro, ten opzichte van de standaard editie van 59,99 euro.

Switch Legacy Edition

De Switch-editie van Fifa 20 is de ‘Legacy Edition’. Deze lijkt vooral veel op Fifa 19. Enkele jaren geleden riep EA de term ‘Legacy Edition’ in het leven om versies van Fifa mee aan te duiden waarbij alleen de teams geüpdatet werden. Deze edities verschenen bijvoorbeeld nog op de PlayStation 3 en Xbox 360, terwijl op de huidige generatie consoles wel vernieuwingen werden doorgevoerd. Wel worden dit jaar spelers en clubs actueel gemaakt door een update. Maar echt grote veranderingen hoeven we niet te verwachten in Fifa 20 voor de Switch.

Fifa Switch

Volta Football

Fifa 20 krijgt een gloednieuwe modus genaamd Volta Football, dat een soort hommage is aan Fifa Street. Het is dan ook geen toeval dat de ontwikkelaar juist voor deze naam heeft gekozen. Volta, dat in het Portugees staat voor ‘terugkeer’, laat spelers dan ook terugkeren naar hun roots. Zij krijgen de gelegenheid om ver weg van de grote voetbalstadions een balletje rond te tikken op straat. De laatste keer dat spelers deze mogelijkheid kregen was in Fifa 18 tijdens ‘The Journey 2: Hunter Returns’, waar Alex Hunter op vakantie is in Brazilië en een ouderwets potje drie tegen drie speelt.

Spelers kunnen in de Volta-modus van Fifa 20 hun eigen, unieke personage creëren met een op maat gemaakte look, inclusief kapsel, kleding, tatoeages en een persoonlijke manier van juichen. Het lijkt er op dat dit op een soortgelijke manier gaat gebeuren als in Profclubs en Spelers Carrière. Nieuw is dat er in Volta gekozen kan worden tussen een mannelijk of vrouwelijk personage. Deze kunnen overigens samen in een team spelen. Vervolgens wordt er op diverse straatlocaties, zoals een Amsterdamse onderdoorgang en op het dak van een flatgebouw in Tokio, gevoetbald.

Fifa 20 Volta Football

De verschillende modi van Volta Football

Volta Football kent vijf verschillende spelsoorten waarmee spelers zich kunnen vermaken. Zo zijn er 4v4-, 5v5- en Professional Futsal-wedstrijden, waarbij er keepers in het veld staan, en 3v3- en 4v4 Rush, waarbij er zonder doelman word gespeeld. Daarnaast is er ook een online modus voor Volta. Bij het verslaan van je tegenstander kun je een van zijn spelers ‘stelen’ en wordt deze als kopie aan het team van de winnaar toegevoegd. Deze speler verdwijnt overigens niet uit het verliezende team.

In Fifa 19 kwam de verhaalmodus The Journey ten einde en deze keert dus niet terug in Fifa 20. EA geeft wel aan dat er een soort verhaalmodus aan Volta verbonden is. Wat dit precies inhoudt is nog niet helemaal duidelijk. Maar het kan zomaar zijn dat er het soort ‘road to glory’ is, waarbij spelers met hun straatvoetbalkunsten uitgroeien tot professioneel zaalvoetballer à la Falcao en John de Bever. Naast het spelen met eigen personages, is het in Volta ook mogelijk om te kiezen voor echte voetbalteams uit het spel.

Volta Football Fifa 20

Fifa 20-gameplay

In aanloop naar EA Play maakte Electronic Arts nieuwe features in Fifa 20 bekend. Fifa 20 wordt hierbij niet expliciet genoemd, maar het artikel verwijst wel naar toekomstige games in de serie. EA geeft aan deze verbeteringen door te voeren na talloze feedbacksessies, waarbij verschillende soorten spelers in de community feedback gaven. EA legt in de zogeheten ‘pitch notes’ de nadruk op verbeterde gameplaymechanieken die veelvuldig werden aangehaald door de community. Zo worden er veranderingen doorgevoerd in de gameplay-aspecten, AI-verdediging, 1-tegen-1 schietconsistentie, getimed afmaken, voorzetten, schoten uit volleys, aaneengeschakelde skillmoves, positiespel bij dode spelmomenten, handmatige doelmanbewegingen, passen en van spelers wisselen.

Of dit allemaal van toepassing is in Fifa 20 is nog niet helemaal duidelijk. EA heeft aangegeven dat het in het midden van juli met meer nieuws komt omtrent de gameplay in Fifa 20. Daarnaast geeft de uitgever aan dat er in een later stadium ook meer naar buiten komt over de Profclubs- en Career-modi. Spelers hebben bovendien hun zorgen geuit over het reactievermogen van de gameplay tijdens speelsessies online. EA zegt dit nauwlettend in de gaten te blijven houden, maar heeft nog geen concrete plannen bekendgemaakt om dit probleem in toekomstige games te verhelpen.

Jadon Sancho Fifa 20

Coverstar

Wie hét nieuwe gezicht van Fifa 20 gaat worden is nog niet bekend. Afgelopen Fifa stond Cristiano Ronaldo te schitteren op de cover. Er is sindsdien een hoop gebeurt rondom de aanvaller van Juventus. In oktober 2018 stond Ronaldo namelijk slecht in het nieuws. EA uitte zijn zorgen over de voetballer in verband met een verkrachtingszaak. Fifa-spelers merkten op dat Ronaldo verdwenen was van de EA-website en bijna nergens meer was te vinden. Een e-mail van een EA-woordvoerder doet vermoeden dat EA Ronaldo wellicht gaat laten vallen als coverster voor de populaire voetbalgame. “We hebben het zorgwekkende bericht gezien waar details over de aantijgingen tegen Cristiano Ronaldo worden besproken. We houden de situatie nauwlettend in de gaten met de verwachting dat cover-atleten en -ambassadeurs zich op een manier gedragen die in lijn staat met de waarden van EA.” Het is dus maar de vraag of Ronaldo ook op de cover van Fifa 20 staat te pronken in zijn Juventusshirt.

Een andere kanshebber voor op de Fifa 20-cover is Neymar. Footy Headlines maakt melding van een lek van GameStop. Hieruit blijkt dat de Braziliaanse voetballer komende Fifa op de cover pronkt. Te zien is hoe Neymar juichend in het nieuwe shirt van zijn club Paris Saint-Germain zweeft. Maar of dit wel klopt is niet bekend. De timing werkt ook niet mee. Neymar stond namelijk de afgelopen tijd ook in een verkeerd daglicht vanwege beschuldigingen van verkrachting. Hierdoor zag de aanvaller zijn sponsor Mastercard de advertenties met hem per direct te stoppen.

Neymar Fifa 20 cover

Career Mode

In Fifa 20 brengt Volta Football dus een compleet nieuwe gamemodus naar het spel. Over de huidige modi is op het moment nog weinig bekend. EA Sports heeft laten weten dat het volgende maand met meer nieuws komt omtrent de nieuwe Fifa-game. Midden juli brengt het nieuwe details naar buiten over de gameplay van Fifa 20. Aan het einde van die maand zijn Career Mode en Pro Clubs aan de beurt. Houd in juli dus InsideGamer goed in de gaten voor het allerlaatste Fifa 20-nieuws.

Zelf hoop ik dat Career Mode dit jaar weer eens flink op de schop wordt genomen. De gamemodus is erg populair onder speler, maar krijgt naar mijn mening niet de aandacht die het verdiend. Wat hopen jullie graag te zien in Fifa 20? Laat het weten in de reacties.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Super Mario Maker 2 review – Mario-hemel voor iedereen

Wat is Lovecrafthorror?