in

Fortnite Chapter 2: Wat is er allemaal nieuw of veranderd?


Een nieuw eiland

Chapter 2 voegt een hele hoop nieuwe items en opties toe aan de wereldberoemde battle royale-game, maar het hoogtepunt is toch wel het nieuwe eiland van seizoen 11. Er zijn in totaal dertien nieuwe locaties aan de game toegevoegd, veel van deze locaties klinken als oude locaties, maar zijn toch echt nieuwe stukken land.

Epic heeft inmiddels bevestigd dat het inderdaad om een compleet nieuw eiland gaat.In tegenstelling tot de oude map, dienen spelers het eiland eerst te ontdekken voordat ze de complete kaart kunnen bekijken via de mini-map.

Nieuwe gameplay-opties

Naast een nieuw eiland met nieuwe locaties, zijn er ook een aantal interessante gameplay-opties aan het spel toegevoegd. Zo kunnen spelers nu zwemmen, dit kan bijvoorbeeld een handige manier zijn voor spelers om te ontsnappen aan een gevecht of zichzelf tactisch te herpositioneren. Daarnaast kunnen spelers zich ook op een andere manier over het water voortbewegen; er zijn nu namelijk ook boten beschikbaar in het spel.

Bovendien zijn spelers nu in staat om te vissen in Fortnite, waarmee spelers wapens en andere items kunnen bemachtigen. Zeker als de speler deze nieuwe opties combineert kan het erg leuk zijn, wie wil er nou niet vissen vanaf een boot?

Fortnite

Een andere zeer nuttige optie is het dragen van geknockte teamgenoten. Voorheen moesten teamgenoten hun maat direct reviven, want een geknockte speler kruipt erg langzaam. De mogelijkheid om spelers nu uit een gevecht te dragen naar een veilig gebied is iets waar spelers al lang op hoopten.

Naast het tillen van teamgenoten, kunnen spelers elkaar nu ook op afstand healen. Een tijdje geleden werd de Chuck Splash al een de game toegevoegd, dit item kan meerdere mensen tegelijk healen door in de radius van het item te gaan staan. Epic heeft nu bekendgemaakt dat seizoen elf een verbandschieter krijgt, genaamd de Bandage Bazooka. Door met dit wapen op je vrienden te schieten krijgen ze levenspunten erbij, zonder dat zij hun wapen weg hoeven te leggen.

Een minder nuttige, maar wel grappige toevoeging aan Fortnite zijn de groepemotes; vriendengroepen kunnen nu tegelijkertijd dezelfde dans of emotie inzetten. Vrienden kunnen elkaar nu bijvoorbeeld een high five geven.

fortnite

Verstoppertje spelen

Fortnite is op veel verschillende manieren te spelen. Zo kunnen spelers iedereen zomaar te lijf gaan en hopen dat ze alle gevechten winnen, maar er kan ook tactisch gespeeld worden. Voorheen was sneaken wel een optie, maar waren er maar weinig verstopplaatsen te vinden. Het beruchte bosje werkte na een tijdje ook niet meer, want spelers schoten op elk willekeurig bosje in de hoop dat er een speler in verstopt zat.

Fortnite Chapter 2 introduceert een hoop nieuwe verstopplekken, zo worden er bijvoorbeeld hooibalen en prullenbakken aan de game toegevoegd waar spelers zich in schuil kunnen houden. Het elfde seizoen biedt dus meer manieren om sneaky aan een Victory Royale te komen. Een andere efficiënte manier om een win te pakken, is het opblazen van vaten met gas. Spelers kunnen op deze manier vanuit hun schuilplaats één kogel afvuren om zo meerdere tegenstanders onder druk te zetten.

Wapens upgraden en een nieuw XP-systeem

Epic Games laat met deze update zien dat ze wel degelijk naar hun community luisteren. Het wapenarsenaal is bijvoorbeeld een stuk gestroomlijnder. In plaats van een breed arsenaal met veel nutteloze wapens, introduceert Epic Games de mogelijkheid om wapens een upgrade te geven. Deze upgrades kunnen worden gedaan door bouwmateriaal in te leveren.

Tot slot bevat het nieuwste Fortnite-seizoen een compleet nieuw XP-systeem. Volgens Epic Games hoeven spelers relatief minder tijd in de game te steken om hun beoogde beloningen te verdienen. Daarnaast zijn er per wedstrijd speciale medailles te verdienen.

Natuurlijk zijn er tijdens het nieuwe seizoen weer een hoop nieuwe skins, wraps, dansjes en andere cosmetische-items te verzamelen. Hier vind je alles wat tot nu toe bekend is.

Fortnite Chapter 2 is vanaf vandaag speelbaar voor pc, PlayStation, Switch, Xbox One, iOS en Android.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Destiny 2: Shadowkeep review – Bungie bouwt aan een veelbelovende toekomst

De UltraGear-monitoren zijn de snelste gaming monitoren ter wereld