in

Fortnite Season 9 kent futuristische update


The Unvaulting

Met de lancering van alweer het negende seizoen van Fortnite zien we van alles gebeuren. Eindelijk komen we te weten wat er is gebeurd met de verwoeste steden, en wordt het grote mysterie omtrent Loot Lake de afgelopen weken wellicht ontrafeld. Nadat het meer uit het niets was drooggelegd, verscheen daar een ondoordringbare bunker. Dagen gingen voorbij en niemand wist wat er precies aan de hand was. Tot afgelopen zaterdagavond tijdens The Unvaulting.

De bunker bleek een kluis te zijn met verwijderde items uit het spel. Spelers werden de kluis ingesleurd en kwamen in een andere dimensie terecht. Daar kregen zij de mogelijkheid om een item terug te laten keren in het spel. Het werd de Drum Gun. Na The Unvaulting keerden spelers weer terug naar de gewone Fortnite-wereld, waar ze voor een grote verrassing stonden. Een enorme vulkaan barste uit en schoot brokstukken zo groot als meteorieten over de map. Retail Row en Tilted Towers werden van de kaart geveegd en ook Polar Peak kende schade. Er was weinig bekend over de toekomst van de twee verwoeste steden, tot nu

Season 9 – The Future is Yours

Uit de as van de verwoestte plaatsen herrijzen Neo Tilted en Mega Mall, zoals te zien in de aankondigingstrailer van Season 9. Peely, de bananenskin uit Season 8, en Jonesy, de defaultskin uit het spel, rennen tijdens de vulkaansuitbarsting naar een schuilplaats. Net op tijd springen zij door de sluitende deuren naar binnen.

De schuilplaats bevat allerlei dingen om wel even zoet te blijven. Zoals een dj-booth, halterbank en arcadekasten. Het duo denkt helemaal veilig te zijn, maar bij het openen van de koelkast zien zij dat er geen voedsel is. Jonesy kijkt aandachtig naar Peely en het beeld gaat zwart. Een lange tijd gaat voorbij. Een drietal nieuwe personages opent de deuren van de bunker. Daar staat Jonesy met een baard tot aan zijn knieën en een bananen smoothie in handen. Vol verbazing kijkt hij naar de vernieuwde versie van Tilted Towers: Neo Tilted

Battle Pass

Ook voor Season 9 is er een compleet nieuwe Battle Pass uitgebracht. Hiermee kunnen spelers wederom door te spelen en uitdagingen te voltooien speciale outfits, gliders, emotes en meer vrijspelen. Er zijn in totaal meer dan honderd nieuwe cosmetische items verkrijgbaar. De Battle Pass kost 950 V-Bucks, de in-game valuta van Fortnite. Spelers die in Season 8 hun best hebben gedaan kunnen de gloednieuwe pas gemakkelijk aanschaffen. Daar komen de gloednieuwe Sentinel Outfit en Rox progressive Outfit overigens gelijk bij.

In de Battle Pass Overview-trailer krijgen spelers overigens al een voorproefje van wat zij kunnen verwachten. Zo zijn er al een aantal nieuwe skins, emotes, pets en wraps te zien, zoals de dual pickaxes, robo kitty en flying disc toys. Bij het uitspelen van de Battle Pass unlocken spelers bij tier 100 het personage Vendetta. Nieuw dit seizoen zijn Fortbytes. Door honderd aanwijzingen te volgen verspreid over het eiland is het geheim van Season 9 te ontrafelen.

Nieuwe locaties

Het nieuwe seizoen brengt dus ook verschillende nieuwe locaties met zich mee, of varianten op al bekende locaties.

Mega Mall
Om te beginnen is daar de nieuwe plek Mega Mall. Nadat brokstukken van de vulkaan het achterste gedeelte van Retail Row had verwoest is het in Season 9 helemaal anders. Op de plek waar voor de uitbarsting nog winkeltjes stonden, is nu een enorm futuristisch winkelcentrum te vinden dat onder meer onderdak biedt aan Pizza Pit. In Season 8 ging dat de strijd aan met Durr Burger. De restaurants zijn beide verwoest, maar zo te zien is de strijd om Retail Row gewonnen door de pizzeria.

Mega Mall Fortnite Season 9

Neo Tilted
Durr Burger heeft een plek weten te bemachtigen in het gloednieuwe Neo Tilted. Nadat Tilted Towers volledig werd verwoest zijn bouwvakkers flink bezig geweest met het herbouwen van de iconische plek. De stad is herrezen en klaar om ontdekt te worden door spelers.

Neo Tilted Fortnite Season 9

Pressure Plant
Op de plek van de vulkaanuitbarsting is de nieuwe locatie Pressure Plant ontstaan. De plek bevindt zich aan de binnenkant van de krater en ziet eruit als een soort booreiland dat de overige lava aan het wegpompen is.

Pressure Plant Fortnite Season 9

Slipstreams
Season 9 brengt spelers overigens een nieuwe manier van verplaatsen. Door Slipstreams te gebruiken kan er snel over de map van plaats naar plaats worden gereisd. De windturbines zijn onder meer te vinden bij de bovenstaande nieuwe locaties.

Slipstreams Fortnite Season 9

Wapen- en items-update

Een nieuw seizoen betekend nieuwe items. Season 9 voegt de Combat Shotgun aan de Battle Royale-modus toe. Het semiautomatische wapen kan tot tien shells vasthouden tot reloading en schiet negen pellets per schot. Nadat eerder al de Drum Gun terugkeerde naar Fortnite, zijn de normale Grenades ook weer beschikbaar in Season 9. Dit betekent wel dat Clingers terug de vault in zijn gegaan. Samen met de Pump Shotgun, Poison Dart Trap, Scoped Revolver, Suppressed Assault Rifle, Thermal Assault Rifle, Balloons en de Treasure Map zijn deze uit het spel verwijderd.

combat shotgun fortnite season 9

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tetris 99 krijgt nieuwe betaalde dlc

Alles van de PlayStation State of Play op een rijtje