in

Fortnite niet langer verkrijgbaar via App Store en Google Play Store


Fortnite ontving gisteren een updateop iOS en Android waarmee spelers de reguliere manier om in-app aankopen kunnen omzeilen. Door ‘Epic Direct Payment’ te gebruiken gaan alle verdiensten direct naar Epic, en wordt er geen bedrag afgestaan aan Apple en Google. Mensen die voor Epic Direct Payment kiezen krijgen daarom twintig procent korting op hun V-Bucks.

Gisteren besloten Apple en later ook Google Fortnite uit hun digitale winkels te halen. Het is immers verplicht voor bedrijven om dertig procent van hun omzet over te dragen aan hen wanneer ze hun game aanbieden via de App Store of Google Play Store, en Epic deed dit met deze nieuwe betaalwijze niet.

Epic heeft inmiddels Apple aangeklaagd vanwege “oneerlijke en anti-competitieve acties waarmee Apple zijn monopolie in twee miljardenindustrieën behoudt”, namelijk “de App Store en de iOS In-App Payment Processing Market”. Epic laat daarbij weten dat het Apple niet aanklaagt om geld te verdienen, maar om duizenden andere uitgevers en ontwikkelaars te helpen en de grip die Apple op de mobiele markt heeft te breken. Inmiddels zou het bedrijf ook Google hebben aangeklaagd.

Epic heeft daarnaast ook een parodie uitgebracht op de iconische Macintosch-reclame, die hieronder is te bekijken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ontwikkelaar Fall Guys peilt interesse in andere platformversies

PS4-spelers Kena: Bridge of Spirits kunnen gratis naar PS5-versie upgraden