in

Fortnite verliest meer dan 60 procent van de spelers op iOS


Epic en Apple hebben al enige tijd ruzie over de 30 procent commissie die Apple vraagt over de inkomsten van in-app aankopen. Epic stopte een eigen betaalmethode in Fortnite, waarna de game uiteindelijk werd verwijderd uit de digitale winkels van Apple en Google.

Epic heeft nu nieuwe stukken naar de rechtbank gestuurd en gevraagd om Apple te dwingen Fortnite weer terug in de App Store te zetten totdat er een oordeel wordt geveld in een rechtszaak. Dat verzoek werd eerder door een rechter afgewezen, omdat Epic niet duidelijk had gemaakt dat er grote schade werd geleden door Apple’s beslissing. Dat probeert Epic in deze nieuwe stukken recht te zetten.

De ontwikkelaar schrijft onder meer dat Fortnite ruim zestig procent van zijn spelers op iOS is verloren sinds de verwijdering uit de App Store. Epic zegt dat deze spelers waarschijnlijk zullen overlopen naar andere games, waardoor het bedrijf die klandizie moeilijk weer terugkrijgt. Daarnaast claimt het dat er onherstelbare schade is gedaan aan het imago en de reputatie van Epic.

Apple heeft nog niet gereageerd op deze nieuwste stukken. Eerder zei het bedrijf dat Epic de problemen voor zichzelf heeft gecreëerd door een eigen betaalmethode te maken en daarmee de overeenkomst met Apple te verbreken. Het bedrijf is niet van plan om Epic anders te behandelen dan andere uitgevers.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Peronages Gotham Knights hebben ieder hun eigen progressiesysteem

Minecraft Live wordt in oktober uitgezonden