in

Forza Horizon 5 heeft ook verschillende jaargetijden


Dat blijkt uit een IGN-interview met creative director Mike Brown. In het vorige deel passeerden elke maand alle vier de seizoenen de revue. Of precies dezelfde timing aangehouden wordt in Forza Horizon 5, is niet duidelijk.

Wel laat Brown weten dat ongeacht de verschillende jaargetijden er sowieso meer variatie in weersomstandigheden en klimaat zit in Horizon 5. “Mexico is een land met gigantische hoogteverschillen en ook nog eens een groot land, dus ook verschillende klimaten in diverse regio, wat we zo natuurgetrouw mogelijk proberen na te maken.” Er kunnen dus zomerse temperaturen aan de kust zijn, maar ook besneeuwde bergen.

“Maar er zijn nog altijd vier seizoenen – je gaat de veranderingen in de seizoenen zien – maar het heeft op verschillende manieren effect op de diverse regio. Je kunt zandstormen hebben in het droge seizoen en tropische stormen in het stormseizoen, wat in de herfst is. Er zijn grote weersevenementen die kunnen plaatsvinden afhankelijk van in welk seizoen je zit. Dit werkt erg dynamisch; ze hebben een grote impact op de rijervaring.”

Forza Horizon 5 werd een paar dagen geleden tijdens de E3-presentatie van Microsoft onthuld en speelt zich – zoals eerdere geruchten al deden vermoeden – in Mexico af. De spelwereld moet de grootste in de franchise tot nu toe worden. De racegame komt op 9 november naar Xbox Series X en S, Xbox One, pc en Game Pass.

Forza Horizon 5

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

dash – 2dash – word-dash pipe | semi; colon: CAP dot. triple… double space

Dice praat om 17:00 uur in een livestream over Battlefield 2042