in

Gaat Battlefield 6 de verwachtingen inlossen?

Naar alle verwachting komt de officiele release trailer met alle bijbehorende details van BF6 komende zomer uit.

Zelf ben ik een BF veteraan en heb de reeks gespeeld sinds 2002 toen BF1942 uit kwam. Vervolgens BF2, BF3, BF4 en BF:BC2 met zeer veel plezier gespeeld op de PC.

De laatste tijd zit er in mijn optiek echter de klad in de BF franchise. BF1 was heel atmosferisch maar als game wat mij betreft slecht, van de slechte mechanic van de behemoths (mensen die door te spammen makkelijk 60-80 kills in een potje konden halen) tot de zeer discutabele veranderingen aan de infanterie gunplay (cone based systeem zoals in counterstrike ipv het recoil based systeem zoals in BF2, BF3, BF4 en BF:BC2). BF5 had een terugkeer moeten worden naar de WW2 setting maar was vanaf het begin een PR disaster met rare beslissingen qua mappen waarop gespeeld kon worden, facties die veel te laat werden toegevoegd/niet aanwezig waren out of the box.

Voor de produktie van BF6 is nu een jaar langer uitgetrokken wat prima is. Echter, DICE heeft ook mensen afscheid zien nemen die genoeg hadden van de sfeer die na de EA overname is ontstaan en dus werpt de vraag zich op of het DICE van nu nog de kwaliteiten heeft om een goede game te maken.

Wat denken jullie? Wordt BF6 de terugkeer van DICE als serieuze multiplayer shooter developer of de zwanezang van BF als een franchise voor de minder casual FPS liefbhebber?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
GrandTheftComment
GrandTheftComment
2 jaren geleden

Wat ik om me heen zie is dat de reguliere shooters zijn ingehaald door de Battle Royale games, al is het maar door Crossplay.

Dus vraag me vooral af of dat erin komt, al was Crossplay wel een gerucht geloof ik.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Afgelopen games (1 & V) vielen wel wat tegen, maar ondanks dat heb ik toch altijd wel weer zin in een nieuwe battlefield. Ik hoop ergens wel dat ze de gok durven te nemen en alleen voor next gen ontwikkelen.

Luigi1985
2 jaren geleden

Die laatste heb ik nog wel even gespeeld en daarvoor ook wel eens eerdere delen, maar op de een of andere manier vond ik COD toch altijd lekkerder spelen (vooral de MW-delen). Echter heb ik die ook al lang niet meer gespeeld, omdat het nieuwe er wel een beetje af was.

Ik hoop dat BF6 weer eens een echt leuke shooter wordt, waardoor ik weer zin krijg om online multiplayer te spelen. Echt lang geleden dat ik dat goed heb gedaan.

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Ik las ook berichten dat het gewoon ‘Battlefield’ gaat heten en het meer GAAS gaat worden.

De openingsscène van Life is Strange: True Colors

Immortals Fenyx Rising-dlc The Lost Gods nu beschikbaar