in

De gamesindustrie verdiende in 2018 120 miljard Dollar dankzij Fortnite


Data-analysebedrijf Nielson bracht recent een SuperData 2018-rapport uit waarin de jaarcijfers van de gamesindustrie worden uitgelicht. Over het gehele jaar heeft de industrie een omzet behaald van 119,6 miljard dollar. Dit is opgedeeld in digitale games en interactieve media. Mobiele games brachten een omzet van 61,3 miljard dollar, pc-games behaalden een omzet van 35,7 miljard dollar op en console-games brachten van 12,7 miljard dollar op.

Binnen de interactieve media wordt aangegeven dat er 5,2 miljard dollar is opgebracht door het streamen en bekijken van videocontent en dat vr-games goed waren voor een omzet van 6,6 miljard dollar.

Fortnite

industrie groeit fors dankzij fortnite

Binnen gratis te spelen games is Fortnite een belangrijke factor geweest. De gratis battle royale-game van Epic zorgde volgens het rapport maar liefst voor een groei van 13 procent in de game-industrie. Fortnite heeft daardoor de hoogste jaarlijkse omzet binnen een jaar ooit. Daarbij was Fortnite onder andere een oorzaak voor de sterke groei van het streamen van videocontent.

Digitale games beslaan tachtig procent van de totale omzet in 2018 van de gamesindustrie. Digitale games hebben een groeimarge van 11 procent ten opzichte van het vorige jaar.

Binnen de Digitale games haalden mobiele games de meeste omzet met 61,3 miljard dollar. Vooral in Azië zijn de mobiele games het populairst.

Premium games

‘Premium’ games als Red Dead Redemption 2 groeiden ook: zo’n 10 procent ten opzichte van 2017. PlayerUnknown’s Battlegrounds behaalde de hoogste omzet met meer dan één miljard dollar, Fifa 18 scoorde daarnaast hoog met een omzet 790 miljoen dollar en GTA V 628 miljoen dollar.

De voorspelling voor de groei van premium games voor consoles in 2019 wordt geschat op vierhonderd miljoen dollar binnen Europa.

Het rapport van SuperData is gratis te downloaden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Disneyland in Japan krijgt Kingdom Hearts-hotelkamers

EA cancelt wéér een Star Wars-game en Martin mocht zelf vliegen – Commentaar