in

Game Mania sluit komende twee jaar tien procent van de winkels


Het aantal Game Mania-vestigingen nam in de afgelopen vier jaar al met zo’n tien procent af tot 75 winkels en Lenaerts verwacht een afname van hetzelfde percentage in de komende twee jaar. Reden voor het sluiten van de vestigingen is de snelle digitalisering van de markt, maar de groei van Game Mania’s eigen webshop draagt hier ook aan bij.

“De webshop draaide in zijn eerste jaar al een omzet van vier à vijf winkels en in het tweede zijn dat er acht of negen. Dat zijn effecten die je hele bestaande model op zijn kop zetten en daar moet je naar handelen.”, aldus Lenaerts.

Tegenover het sluiten van de winkels staat ook een aantal openingen van Game Mania concept stores, winkels met minder games en meer ruimte voor evenementen. Na de opening van concept stores in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht en Den Haag worden er nog minstens acht concept stores geopend. Ook werd er recent een Game Mania Zone geopend in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn.

Kris Lenaerts weet nog niet hoeveel winkels er uiteindelijk zullen overblijven, maar het wordt een mix van de webwinkel, concept stores, Game Mania Zones en reguliere winkels ‘in steden waar dat financieel haalbaar is’.

Game Mania

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sony en Microsoft gaan strategisch partnerschap aan

Bouw Minecraft-werelden in AR met Minecraft Earth