in

Game Suggesties

Ben je op zoek naar een suggestie voor een nieuwe game, of wil je zelf graag een game aanbevelen? Dit is de plek om het te doen!

Afgelopen week ben ik in Guilty Gear -Strive- gedoken. Een vriend heeft me overgehaald de game aan te schaffen nadat we via Steam Remote Play wat potjes tegen elkaar hadden gespeeld. De netcode is heel goed, er zit maar weinig verschil tussen een potje offline op de bank of online tegen een random. Nou kan ik nog niet zoveel zeggen over de connectie met mensen in de USA of Azië maar deze vermijd ik sowieso liever.

De gameplay is echt fantastisch. Ik probeer veel verschillende fighters uit, waarbij Tekken nog altijd mijn main game blijft. Toch zie ik in Guilty Gear Strive weldegelijk een waardige concurrent. Mijn grote ergernis bij de meeste 2D fighters is dat het al gauw heel onduidelijk wordt wat er allemaal op het scherm gebeurt. Je tegenstander ramt als een gek op de knoppen en het is maar hopen dat er een einde aan zijn moves komt. Bij Guilty Gear zijn er verschillende manieren om hiermee te dealen: allereerst kan je 90% van de aanvallen blokken door simpelweg te crouchen tijdens het blokken (high moves gaan over je heen, en alleen overheads kunnen je crouch block doorbreken). Daarnaast is er een burst mechanic waarbij je jouw tegenstander van je af kan gooien zodat je wat meer ademruimte krijgt. 

Tijdens het blokken is het vaak een kwestie van afwachten tot je tegenstander een zware move doet, deze kunnen vaak niet “gecanceld” worden in een andere move, waardoor je tegenstander moet wachten tot zijn animatie helemaal klaar is voordat hij weer een volgende actie kan uitvoeren. Dit is als verdediger het perfecte moment om jouw tegenstander te “punishen” (een aanval die raakt  omdat de tegenstander nog aan het herstellen is van zijn eigen aanval.)

De aanvallen die je zelf tot je beschikking hebt dienen ook allemaal een duidelijk doel, in tegenstelling tot Tekken waarbij je misschien de helft van alle moves die je tot je beschikking hebt gebruikt. Dit vind ik dan ook het fijne aan Guilty Gear, het voelt alsof iedere beweging die je tegenstander maakt een bepaald antwoord heeft, en dat antwoord is een stuk makkelijker te vinden dan in andere Fighting games. 

Hierbij mijn suggestie om een keertje Guilty Gear Strive te proberen, de game is pas net uit en zit vol met nieuwe spelers die hun weg proberen te vinden. Het is echt niet zo dat je online door jan en alleman geklapt wordt. En daarnaast is het naar mijn mening een stuk makkelijker om erachter te komen hoe je een gevecht moet benaderen dan in de meeste andere fighters.

 

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Close To The Sun

Je bevindt je in een shuttle naar een gigantisch schip. Je hebt een bericht ontvangen van je zus Ada, dat je naar haar toe moet komen. Op het schip aangekomen is er niemand te zien. Sterker nog, het is een ravage binnen. Er is overduidelijk iets gebeurd, maar waar is iedereen gebleven? Na kort rond gespeurd te hebben, kom je een deur tegen met daarop één woord geschreven. “Quarantine!”

comment image

Het eerste dat opvalt van Close To The Sun, is hoeveel het design van het schip Helios weg heeft van Bioshock. Dat heeft toen mijn interesse gewekt, waardoor ik meer wou weten over dit spel. In tegenstelling tot Bioshock, is het geen first person shooter. Het is wel first person, maar daar houden de overeenkomsten op.

Wat het wel is, is een mysterie met wat puzzels en lichte spanningselementen die je in first person speelt. Ook zit er een beetje stealth in, maar echte combat heb je verder niet. Het draait meer om het mysterie dat opgelost moet worden.

Ik heb het spel begin dit jaar gespeeld en was aangenaam verrast. Ik had ‘m vorig jaar gekocht en wou er een keertje lekker voor gaan zitten. Als ik me goed herinner is het spel tien hoofdstukken lang en duurt-ie iets van vier tot zes uur. Ik speel zelf altijd op mijn gemak, dus ik zal er wel wat langer over gedaan hebben.

Het scheelt ook dat het geen full-price game is. Nieuw ben je er ongeveer 30 euro voor kwijt, maar je zal ‘m hier en daar ook best goedkoper kunnen krijgen. Het is op diverse systemen verschenen en is dus heel makkelijk te krijgen, zowel fysiek als digitaal.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kaskarion

Dank je. Ik heb bewust gekozen voor iets kleinere spellen in plaats van triple-A titels. Dit zijn denk ik van die spellen die mensen wel eens in de winkel zien liggen, maar omdat ze de titel niet kennen er daarom langs kijken.

HanTheMan
1 jaar geleden

Dank voor de tip! Ik had em vooral al door se fantastische graphics op de radar staan maar door je artikel zweeft mn vinger richting de buy knop 🙂

HanTheMan
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kaskarion

Ah helaas dat gaat dan PS5 worden andere was ik zeker op je aanbod ingegaan.

SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden

Ben zelf net aan Everhood begonnen, erg geinige game!

https://www.youtube.com/watch?v=iknL_MyBr_8

Rainking
1 jaar geleden

Deliver Us The Moon

En van de zon gaan we naar de maan. Letterlijk!

De nabije toekomst. Er is een link gelegd met een maankolonie die zorgt voor een alternatieve energiebron. Alleen… de link is al een tijdje verbroken. Als het nog veel langer duurt, dan houdt het resterende gedeelte van de mensheid het niet veel langer meer vol. Jouw missie is om naar de maan te reizen en de link weer tot stand te brengen. JIJ… bent onze laatste hoop.

comment image

Qua speelstijl is Deliver Us The Moon een beetje vergelijkbaar met Close To The Sun, alleen ligt de nadruk meer op het oplossen van puzzels. Soms simpel, soms wat moeilijker, maar altijd uit te komen. Ook speelt het niet in first person, maar in third person.

Veel van het spel kun je lekker op je gemak spelen, maar er zitten een aantal momenten in dat je snel een puzzel moet oplossen, bijvoorbeeld wegens gebrek aan lucht. Ook bevind je je een paar keer in zero G. Dat gecombineerd met een tijdslimiet kan best voor wat paniek zorgen.

Net als Close To The Sun is deze iets van 30 euro en is het spel ook voor diverse systemen uitgebracht. Wat ik zelf ook wel leuk vind, is dat dit een nederlandsche productie is, in dit geval van KeokeN. Niet dat ik erg vaderlandslievend ben, maar ik zie goeie nederlandse spellen het graag goed doen. En Deliver Us The Moon is er voor mij zeker zo één.

Toen ik dit spel vorig jaar kocht, heb ik ook een video gemaakt van het intro gedeelte. Dan heb je een beetje een idee.

https://www.youtube.com/watch?v=xqbtjgyVb4c

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik wilde deze en Close to the Sun op ps5 uitproberen, maar die games zijn niet te koop in de PSN store bij mij. Alleen de soundtrack is te vinden… vreemd

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Als het goed is krijgt Deliver Us The Moon nog wel een PS5 release. Dat nummer van Close To The Sun vind ik zelf erg gaaf. Zat een downloadcode in het doosje voor bij toen ik ‘m kocht.

https://www.youtube.com/watch?v=TiRZVAO2XbQ

Rainking
1 jaar geleden

Ik heb wel een paar ideetjes. Ik zal eens kijken of ik vanavond even in de digitale pen kan klimmen.

Nieuwe dlc voor The Wonderful 101 Remastered aangekondigd

Portal-ontwikkelaar Kim Swift gaat werken bij Xbox Game Studios