in

Gamereleases augustus 2019 – Bovennatuurlijke krachten


22 augustus

Life is Strange 2: Episode 4 – PlayStation 4, Xbox One en pc

Stiekem is Life is Strange 2 een van de beste games van de afgelopen tijd, alleen mist Dontnods vervolg momentum door de lange tijd die tussen de episodes zit. De uitstekende eerste episode verscheen namelijk bijna een jaar geleden en na een ietwat tegenvallende tweede aflevering beleefde de game in mei een hoogtepunt met Episode 3. De gebroeders Diaz zijn nog steeds op weg naar Mexico na een tragische gebeurtenis en leren meer over zichzelf en het leven wanneer ze anderen ontmoeten. De laatste aflevering eindigde met een behoorlijke cliffhanger, dus we zijn razend benieuwd hoe Episode 4 toewerkt naar de finale in december.

Life is Strange 2

27 augustus

Ancestors: The Humankind Odyssey – Pc

In augustus verschijnt de pc-versie van Ancestors: The Humankind Odyssey, het geesteskind van Assassin’s Creed-bedenker Patrice Désilets. Met name de setting van de game is uiterst boeiend, want Ancestors brengt de evolutie van aap tot mens in beeld door verschillende hoofdstukken uit de prehistorie voor te schotelen.

Uit een eerste speelsessie blijkt dat spelers met de harde hand leren hoe lastig het is om te overleven in het Afrika van miljoenen jaren geleden, want ontwikkelaar Panache Digital gooit je direct in het diepe. De eerste uren van de game zijn daarom verwarrend en een tikkeltje frustrerend, maar bieden ook veel voldoening in de vorm van ontdekkingen en het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Of Ancestors ook daadwerkelijk leuk wordt om te spelen ondervinden we in augustus, maar het concept is in elk geval intrigerend.

Ancestors The Humankind Odyssey

Control – PlayStation 4, Xbox One en pc

Control is wellicht Remedy Entertainments interessantste game tot op heden. Niet alleen door het X-Files-achtige verhaal, maar ook door de gameplaymechanieken die spelers als een soort schietende Jedi laten spelen met verschillende krachten. Jesse Faden, die onverwachts het hoofd van The Bureau of Control wordt, krijgt namelijk te maken met een mysterieuze infectie die het bedrijf om zeep helpt en gebruikt telekinetische krachten om het gevaar te bevechten. Denk aan een schild, ontwijkmanoeuvres en de kracht om met objecten te smijten. Ook heeft ze een pistool dat verschillende vormen aanneemt en zo fungeert als pistool, shotgun en machinegeweer. Control voelt als een goede mix tussen Max Payne en Xbox One-exclusive Quantum Break, maar dan wat mysterieuzer.

Astral Chain

World of Warcraft Classic – Pc

In 2004 veranderde World of Warcraft pc-gamen voorgoed. In de jaren daarna bewees Blizzard een meester te zijn in het onderhouden van zijn games en is WoW onherkenbaar veranderd. Spelers die deze transitie hebben meegemaakt hunkeren al tijden naar een klassieke versie en op 27 augustus worden die gebeden eindelijk verhoord. World of Warcraft is de eerste versie van de game, maar dan op een moderne codestructuur. Wie de game opstart – wat gewoon mogelijk is met een normaal abonnement – begint van vooraf aan en kan het begin van World of Warcraft nogmaals ervaren. De content van de game wordt overigens in zes fasen uitgerold, met Naxxramas en Scourge Invasion als laatste update.

World of Warcraft: Classic

30 augustus

Astral Chain – Switch

Sinds Nintendo Bayonetta 2 uitgaf voor de Wii U, werkt PlatinumGames aan Astral Chain, een futuristische actiegame voor de Nintendo Switch. De game speelt zich af op een gigantische, vliegende stad die The Ark heet, waar beesten genaamd Chimera mensen opslokken en meenemen naar een andere dimensie. Met getemde Chimera – de Legion – aan hun zijde vechten spelers als speciale agenten om de plaag te verdrijven.

Deze Legion vervullen ook een belangrijke rol in de gameplay, omdat ze volledig autonoom opereren, maar ook brute combinaties kunnen uitvoeren met de speler wanneer je ze op het juiste moment inzet. Astral Chain oogt daarom als een typische PlatinumGames-titel. Met NieR: Automata-regisseur Takahisa Taura aan het hoofd van het project kunnen we niet anders dan deze game heel goed in de gaten houden.

Astral Chain

The Dark Pictures: Man of Medan – PlayStation 4, Xbox One en pc

Veel gamers wachten op een vervolg op Until Dawn, dat eigenlijk zeer binnenkort al verschijnt. The Dark Pictures: Man of Medan wordt namelijk ook ontwikkeld door Supermassive Games en heeft veel gemeen met de geliefde PlayStation 4-exclusive. Man of Medan is onderdeel van een reeks kortere horrorgames, die bestaande mythes of legendes neemt en deze in een angstaanjagende avonturengame giet.

Het eerste deel zet een groep jongeren op een spookschip waar een chemisch goedje mensen verandert in zombies, waarna je als speler moet voorkomen dat er iemand sterft. Het feit dat personages permanent kunnen sterven maakt het ontzettend spannend en een toffe toevoeging aan de game is dat je online met elkaar kunt spelen. Extra fijn als je net zo bang bent aangelegd als wij.

Man of Medan

Blair Witch – Xbox One en pc

Een andere horrorgame die in augustus verschijnt is Blair Witch, van Layers of Fear-ontwikkelaar Bloober. Dit indieproject werd tijdens E3 2019 aangekondigd en zet spelers in de schoenen van voormalig politieagent Ellis, die op zoek is naar een vermist kind. Met een toepasselijke camcorder uit de jaren negentig en een Alan Wake-achtige zaklamp, verkennen spelers het donkere Black Hill Forest, waar ze proberen te overleven. Gelukkig is de hond Bullet aan je zijde om je zo nu en dan te leiden, maar ook om beschermd te worden tegen de bovennatuurlijke krachten in het bos. De game is overigens een origineel verhaal in het Blair Witch-universum, dus geen virtuele versie van een van films.

blair witch

Ook verschijnen in augustus: Madden NFL 20 (2 aug, PS4, Xbox One, pc), Age of Wonders: Planetfall (6 aug, PS4, Xbox One, pc), Hunt: Showdown (Xbox One, pc), Oninaki (22 aug, PS4, Switch, pc).

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

GTA Online bereikt grootste aantal spelers sinds lancering

Q en A: Welke game zou je NOOIT van je leven spelen?