in

Onderzoek toont aan dat games mensen intelligenter maken


Het onderzoek legt de focus op de invloed van games op fluïde intelligentie. Fluïde intelligentie is het vermogen om nieuwe problemen op te lossen door patronen te herkennen, verbanden te leggen en logisch te redeneren. Het tegenovergestelde hiervan is gekristalliseerde intelligentie. Die vorm van intelligentie is gebaseerd op algemene ontwikkeling en feitelijke kennis.

Het was nog een tijdje de vraag of games mensen intelligenter maken of het juist intelligente mensen zijn die games spelen. Uit het onderzoek van Piotrowski waarbij 934 kinderen tussen de 3 en 7 jaar vier jaar lang werden gevolgd blijkt dat games mensen daadwerkelijk slimmer maken. Het onderzoek heeft verschillende games gebruikt, dus zowel puzzels als videogames zijn onderzocht. Hier is verder geen onderscheid in gemaakt.

GTA V

Gta is natuurlijk een andere game dan sudoku. Door Los Angeles rijden en mensen neerschieten en aanrijden is volgens Piotrowski een strategisch, maar ook zeker een gewelddadig spel. “Het is belangrijk om hierover met je kind in gesprek te blijven. Daarnaast is het ook belangrijk als je tieners hebt om hun autonomie te stimuleren. Speel misschien zelf ook eens het spel, dan weet je waar ze het over hebben”, aldus Piotrowski.

Games zijn volgens Piotrowski erg belangrijk voor de ontwikkeling van fluïde intelligentie. Flexibiliteit, probleemoplossend denken en communiceren zijn allemaal vaardigheden die bij deze vorm van intelligentie komen kijken. Games leveren hier een positieve bijdrage aan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bepaalde dingen, waar je niet goed in bent, eindeloos te oefenen. Het volledige onderzoek is nog niet vrijgegeven.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hardware Hitjes: Topman Nvidia maakt de overstap naar Intel Graphics

Tropico 6 review – Nieuwe regering, zelfde dictatuur