in

Update: In Duitsland wil men transparanter zijn over lootboxen in games


In eerste instantie meldden diverse media dat men in Duitsland een nieuwe wet overwoog waarbij games met lootboxen alleen nog maar speelbaar zouden zijn door volwassenen. Dit blijkt echter incorrect te zijn.

Op de website van het parlement is het gedeelte van de beschrijving dat specifiek over lootboxen gaat weggehaald. Er valt nu wel te lezen dat leeftijdscategorieën voor games duidelijker moeten aangeven wanneer er zogenaamde “kostenvallen” voor spelers zijn, waaronder lootboxen ook kunnen vallen.

Oorspronkelijk bericht:
Duitsland wil deze lente een wetgeving introduceren waardoor games met lootboxen alleen voor spelers van achttien jaar en ouder beschikbaar zijn.

De Duitse krant Der Spiegel meldt dat het Duitse parlement een wetsvoorstel heeft aangenomen om dit te bewerkstelligen. Het gaat om een vernieuwde versie van de Jugendschutzgesetzes, een wet die de jeugd moet beschermen. De wet moet nog wel worden goedgekeurd door de federale regering van Duitsland.

In het nieuwe wetsvoorstel wordt voornamelijk gesproken over de risico’s van gokachtige spelmechanismen in games. Er wordt vooralsnog niet letterlijk gemeld dat spellen met lootboxen alleen voor volwassen spelers beschikbaar komen, maar een advocaat meldt aan de krant dat dit wel het waarschijnlijke gevolg is.

Gameseries als Fifa bevatten lootboxen, maar worden voor nu nog voor spelers van drie jaar en ouder beschikbaar gesteld. Om aan de toekomstige wet te voldoen zou dat moeten veranderen naar 18+, of zou uitgever Electronic Arts de lootboxen uit de game moeten verwijderen. 

Fifa Ultimate Team

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Apex Legends draait in 30 fps op Nintendo Switch

Dynasty Warriors-film komt deze lente in China uit